1553

Борисов: Поздравления за мъдрото решение за Македония

Поздравления за мъдрото и отговорно решение на македонският парламент, с което се отварят вратите за начало на преговорите за членство в ЕС. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на приемането на Френското предложение от парламента на РС Македония, предаде репортер на БГНЕС.

„Това е процес който започнахме заедно още през 2017-та година когато подписахме Договора за добросъседство и поставихме на преден план общата история между нашите две държави“, припомни Борисов.

Той подчерта, че по време на българското председателство на ЕС през 2018, „ние бяхме тези които върнахме темата за разширяването в дневния ред на Европа“.

„Винаги съм вярвал че интеграцията на Западните Балкани в ЕС е ключова за мира, разбирателството и просперитета“, каза още Борисов.

По-рано днес македонският парламент одобри Френското предложение с гласовете на 68 народни представители от общо 120.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Спокоен

Спокоен

16.07.2022 | 22:25

Тук г-н Борисов е напълно прав.

Отговори
1 2
Едно нац.предателство,винаги се извършва с ръкопляскания

Едно нац.предателство,винаги се извършва с ръкопляскания

16.07.2022 | 18:00

Какви поздравления бе,Борисов????За това,че извършихте национално предателство ли?!!? И 170 наши депутати!!! предадоха националния ни интерес,че и си ръкопляскаха на идиотията!?! Когато много скоро ни поискат официално да признаем "македонско малцинство" в пиринския край, пак ли такива щуротии ще плямпаш??!! Че си неук по темата е ясно!!! Но поне изказвания не прави !! Един ден ще ги използват срещу България!!!

Отговори
3 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?