1939

Борисов подкрепи предложението на ДБ: По-умният, по-мъдрият отстъпва

ГЕРБ подкрепя предложението на "Демократична България" за ротационно председателство на 48-ото Народно събрание, това заяви лидерът на партията Бойко Борисов. 

"Утре на председателски съвет решихме да отидем с предложение, с което да излезем извън политическата логика на излъчване на председател, да уточним между парламентарните групи една програма минимум от задачите, които са най-спешни, и на тази база да постигнем съгласие за ротация между номинациите на двете най-големи политически сили", каза Христо Иванов. 

"Има много народни приказки за двете овнета, които са се бутали на мост, докато паднат, само че народът не заслужава това, което днес в парламента се случи. Погазва се Конституцията, погазва се и практиката. Ние не сме се заинатили за председателския пост. Просто той се дава по право на победители в изборите. Има толкова кризи и ние продължаваме да се занимаваме кой ще е председател на НС. По-умният, по-мъдрият отстъпва", посочи Борисов.

"Утре на председателския съвет изразете нашата подкрепа към това решение, за да отпуши работата на Народното събрание", обърна се Борисов към парламентарната група на ГЕРБ.

Очаквайте подробности!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Predlovenieto na ENP se prie ot Ewroparlamenta!

Predlovenieto na ENP se prie ot Ewroparlamenta!

20.10.2022 | 07:18

Народът на Украйна и украинският президент Володимир Зеленски като представител бяха обявени за новите носители на престижната награда "Сахаров", която се присъжда ежегодно от Европейския парламент за постижения в областта на защитата на правата на човека. Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола обяви лауреата за 2022 г. в пленарната зала в Страсбург днес, след решение на Председателския съвет на Парламента "Тази награда е за украинците, които се сражават на терен. За тези, които са били принудени да избягат. За тези, които са загубили роднини и приятели. За всички, които се изправят и се борят за това, в което вярват. Знам, че храбрите хора на Украйна няма да се предадат, както и ние", каза тя. В номинацията се изтъкват усилията на украинския президент Володимир Зеленски заедно с други личности, представители на инициативи на гражданското общество и на държавни и обществени институции. Сред тях са Държавната служба за спешна помощ на Украйна, Юлия Паевска, основател на доброволческа група за медицинска помощ "Ангелите на Таира", Олександра Матвийчук, адвокат и активист за правата на човека, движението за гражданска съпротива "Жълта лента" и Иван Фьодоров, кмет на украинския град Мелитопол, който е окупиран от руските сили.

Отговори
1 0
Традиция нашенска

Традиция нашенска

20.10.2022 | 00:09

45 години ни уптавлява един неук бай Тошо. А сега акъл ни дава тъпия му бодигард. Затова сме в това дередже - на бодигарда в акъла му само далавери и простащини.

Отговори
7 2
Филия с мас

Филия с мас

20.10.2022 | 08:30

Тошо беше неук, ама народът виж как го обича само! Вервайте

Отговори
2 1
Шъ мъ разберете ли или да съ завтарям

Шъ мъ разберете ли или да съ завтарям

19.10.2022 | 21:39

На мен ми прави ВПЕЧАТЛЕНИЕ че на фона на разсипана от чифутски кражби България отново изпъква голямата като Тиква чифутска глава на Боко Тиквата който като неговите крадливи ментори ни обещаваха че единия ще ни оправи за 800 дни а другия ни оправяше 35 години Къву единство неразрушимо между Партия и Чифутщина плод на мързел наглост крадливост бюрокрация Чуете ли тътена на вулкана Народен Бя чудесна чифутско администрация от Съд Прокуратура и всяка офисна сволач Запазете си ОНлайно местенца във четиризвездни хотели та да не задръствате изходите по границата на България Това последното е като добронамерен призив за да не се налага да ви индефицират телата международни експертни групи от патоанатоми За бай Ставри вече забравете Нещата са отишли до кокъл

Отговори
5 6
И ся Ко ми каза Тикво

И ся Ко ми каза Тикво

19.10.2022 | 21:15

Дукату не са върне бай Тошо Тошевица и уникалната чифутска пасмина около него на власт България никога няма да съ управи Кви бяха ония чифути около него не знъм Ама хем във чифутския Стършел рисуваха Голда Мейр като хищен орел хем взимаха милиарди заеми от Международния Валутен Фонд и Световната Банка чийто основни акционери както знаем са чифути И за нас Българите остана да плащаме дълговите Дъртия Куманист и първом чифут Боко Тиквата докато беше на стаж за трупане на опит при Правешкия Крадец и Лъжец натрупа допълнителен разбойнически опит кък се мачка Народ Български Кък са бъхте и кък са трупат милиарди заеми и дългове на неговия гръб Кък Българска напоена със кърви и пот земя се продава на никому неизвестни офшорни знайно чифутски фирми регистрирани на една пощенска кутийка във примерно острова Льо Ман дето уж е под Куроната пък после не е Много интересни чифутски врътки Не е ли така

Отговори
4 5
Работата е:  Шорошояди от всички страни съешавайте се

Работата е: Шорошояди от всички страни съешавайте се

19.10.2022 | 21:00

джендърска работа!

Отговори
5 4
Добре е да има една партия в парламента

Добре е да има една партия в парламента

19.10.2022 | 20:30

като ГЕРБ за да дава разумни предложения

Отговори
7 15
Само не мръсника Йордан Цонев

Само не мръсника Йордан Цонев

19.10.2022 | 20:20

Заради този мръсник милиони пенсионери в българия получават по-ниски пенсии. Той въобще няма място в парламента.

Отговори
18 1
Харварт майка

Харварт майка

19.10.2022 | 20:03

Докато не се върне "МОДЕЛЪТ БОРИСОВ" ще ни управляват идиоти и ще разчитаме зимата основно на компоти!

Отговори
8 19
Йлия

Йлия

19.10.2022 | 19:26

При създалата се ситуация, решението на ГЕРБ е разумно!

Отговори
11 21
Предлагам!

Предлагам!

19.10.2022 | 19:19

Всички кратунковци вътре в НС в събота заедно да свалят надписа "Съединението прави силата" и гордо да се снимат за спомен!Пълни про-стаци!

Отговори
21 8
Да ти прави вчепетление, че

Да ти прави вчепетление, че

19.10.2022 | 19:58

само ГЕРБ дава разумни решения!

Отговори
8 20

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?