49

Борисов отказа да е премиер, праща емисари на всички партии

В първия си коментар след изборната победа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не желае да бъде премиер, нито дори министър. Той ще изпрати преговорни екипи до всички партии в новия парламент в опит да се състави правителство още с първия мандат.

От думите на Бойко Борисов стана ясно, че партията победител е готова да инициира съвременна Кръгла маса, подобна на тази от 1990 година.

"Тези избори показаха, че народа на никой не даде самостоятелно право да управлява. Народът каза стига сте враждували и намерете начин, защото всички избиратели страдат еднакво. 80% от хората казаха пред социологическите избори, че искат правителство. Никой не иска нови избори. Предлагам на лидерите на останалите партии да се дръпнем назад. Ранното ми пенсиониране се оказа неправилно", каза Бойко Борисов.

 
"Затова ще предложим както беше през 90-те години - контактна група и преговарящи екипи, включително ще поканим хора с безспорна репутация по антиПутиновата тема - Плевнелиев, Соломон Паси и тн. и те да са модератори на политическите разговори между партиите. Ще приемем тяхната социална програма, ще подкрепим съдебната реформа на ДБ, но не бе условия", добави бившият премиер.

Бойко Борисов изтъкна, че най-важното в момента е кой е с Путин и кой е с него, както и кой е на страната на Украйна и кой не. "Нека това да е първата тема, по която да си заявим позициите. Българският народ ясно показа на изборите, че 77% са за евроатлантически ориентираните партии - близо 3/4 от населението е за продължаване на този път", допълни той.

Като втора важна тема, лидерът на ГЕРБ посочи цени и инфлация. "Колко е ужасно това, което ни завеща правителството на Промяната. Асен Василев знае какъв обран бостан остави, затова вика нека те да се оправят, ние сме обидени на народа. Държавата изглежда отвратително и няма дълг в хазната. Това може да се реши с редовно правителство. Веднага да заявим, че влизаме в Еврозоната", предлага още Борисов.

"Не виждам никакъв изход. Вариант ГЕРБ с ДПС или с Янев или "Възраждане" да управлява, няма как защото ние сме най-евроатлантически ориентирани. Но, не виждам друг вариант за управление - ако те ни откажат на нас, после ние ще откажем и на тях. И ето ги новите избори, а войната е тука", допълни той.

"Всичко останало ще бъде приказки на хора, които не си обичат народа и мерене на егото", категоричен беше лидерът на ГЕРБ. "Съжалявам много ако някой си е мислил, че ще се изрепчим и ще кажем, че ние сме победителите и всички трябва нас да слушат. Това не го е казал народа, той ни даде 67 депутата. Едно е да не ти стига 1-2 депутати, а друго е да не ти стигат двойно. Предлагам всички да помислят и да си представят нещата след 2-3 месеца, когато ще бъде студено и войната ще върлува. Аз съм готов да направя всякакви отстъпки и компромиси в името на народа", отсече Бойко Борисов.

"Предлагаме нещо, което е устойчиво, защото то ще бъде подписано и договорено. От народа зависи колко ще е устойчиво, ако хората са доволни ще изкара пълен мандат. Не поставям условия на никой. Ако иска Кирил Петков да си стои там, ако иска Асен Василев - също. Само, че е хубаво да се даде пример. Но, не мога да кажа махам се от ГЕРБ", посочи Бойко Борисов.

"Моментът налага съединение. Ние печелим в 24 избирателни района, ДПС - в 5, а Продължаваме промяната - в 2. Картата е синя, но не това е най-важното. В 265 български общини ГЕРБ печели в 174, ДПС в 69, БСП в 13, ПП в 8, ДБ в 1. Получили сме подкрепата на 634 649 души. Върнали сме подкрепата на 38 193 души", заяви Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
71 коментара
Ilian Vassilev

Ilian Vassilev

04.10.2022 | 22:16

Ilian Vassilev Точно отговорникът за войната в Украйна Борисов ще гради правителство на евроатлантическа основа за да помага на Украйна? Къде беше евроатлантика Пленвелиев да вкара малко разум у Борисов когато се договориха с Решетников и Бабаков да предадат интересите на България? Къде бяха всичките тези ГЕРБ юнаци, когато България загуби близо милион души по време на тяхното управление … родната ни инфлация има съществен компонент пленените институции и корупцията, чийто жив паметник е именно Борисов?И как точно ще прави съдебна реформа, без да махне Гешев? Сега ПП и ДБ да ги забрави.И БСП ще трябва да забрави след днешните интервенции.И да не се прави на “дръж ми шапката”, по отношение на гласовете на Възраждане, след те са изцяло негов проект … Все пак и демагогията трябва да има някакъв предел, нали?

Отговори
12 2
Един

Един

04.10.2022 | 22:09

От Тв каналите на Бившия шеф на ЦРУ Ген.Петреас - Диема ТВ Дава само сериали за ,измислени полицейски ситуации и фентьзи с илюзлрни спец части ! Тия хора ги пере тока много здраво !

Отговори
4 5
Благи вести

Благи вести

04.10.2022 | 22:04

Газът поевтинява ударно, падна до 160 евро за мегаватчас. ХА ХА ХА ХА! Ето, Бойко спечели и сложи ред в хаоса! ХА ХА ХА ХА

Отговори
8 1
Сложихме ред в хаоса!

Сложихме ред в хаоса!

04.10.2022 | 21:48

От утре чакам бензинецът да падне с левче. Нъл тъй другаре?

Отговори
9 3
Леле

Леле

04.10.2022 | 21:44

При управлението на ГЕРБ Прокопиев има свои министри във всеки един кабинет на Бойко Борисов. Стига се дотам, че премиерът Борисов публично призна в едно телевизионно интервю, че няколко министри от първия кабинет на ГЕРБ са му били посочени от олигарха, това са Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Нона Караджова и Росен Плевнелиев. Последният, с когото Прокопиев е и семеен приятел, става впоследствие и президент на страната. Групата на Прокопиев във властта съвсем не се изчерпва с гореизброените, следват кабинетите Борисов 2 и Борисов 3, в които прокситата на олигарха продължават да се множат. Такива например са Румяна Бъчварова (вицепремиер и вътрешен министър), чиято дъщеря Лора Филева работи в „Капитал“ и е женена за журналиста от същото издание Росен Босев, както и правосъдният министър Христо Иванов, който е и председател на инженеринговия проект на Прокопиев „Да, България“. Но истинският апогей на симбиозата между Прокопиев и държавната власт разградския олигарх получава при управлението на „Продължаваме промяната“. Кабинетът на Просто Киро е на ръчно управление на Прокопиев, който днес си има не няколко министри във властта, а цял кукловоден премиер.

Отговори
6 8
А бе , Бойко !!

А бе , Бойко !!

04.10.2022 | 21:44

Като си трьгнали да правиш АнтиПутинова завтра - да поканиш Петьр Стоянов , Ал.Йорданов и Иво Инджев !!! Слагате каските и бегом да пазиш Пан Бзеленски ! Мобилизиран си !

Отговори
10 8
Сложихме ред в хаоса!

Сложихме ред в хаоса!

04.10.2022 | 21:50

Да не ти дойде призовката? Пан Шойгу те зове.

Отговори
10 4
майна

майна

04.10.2022 | 21:43

Аре управлявайте.Нали спечелихте изборите.

Отговори
12 2
Ами Прокопиев

Ами Прокопиев

04.10.2022 | 21:42

Но името му няма да го чуете от Просто Киро, няма да го откриете и в списъка събран от „Гугъл“, който премиерът размахваше пред медиите и предаде на главния прокурор. Няма да го чуете, защото името му е табу в редиците на днешните властващи. И как да е иначе, след като всяка сутрин като се погледне в огледалото българският премиер Петков вижда не себе си, а ... Иво Прокопиев.

Отговори
6 6
Ами сега

Ами сега

04.10.2022 | 21:08

Ами сега проектите на дс и мафията / двете страни на една монета/- гроб, дпс, иZZраждане и яневата сган се събират и " управляват". Всеки народ си заслужава участта.

Отговори
12 7
Спокоен

Спокоен

04.10.2022 | 21:41

Много точно казано!

Отговори
7 1
Да си кажем истината

Да си кажем истината

04.10.2022 | 21:05

Елементарен капан на Тиквун Кратун.Който се гушне с него е мъртвец.Все едно да се гушнеш с прокажен.Така иска да спаси неизбежния затвор и да унищожи ПП и ДБ.

Отговори
18 3
ами казвам ти истината

ами казвам ти истината

05.10.2022 | 00:36

Че сте мобилизирани няколко трола да пишете постоянно глупости и лъжи!Затова - ходете и вие,и поръчителите ви, и онези,най-милите ви,както казват любимите ви рушляци *на х...*!

Отговори
5 6

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?