1939

Бившият социален министър шокира: Ще има предсрочни избори до края на годината

Предсрочни парламентарни избори категорично  ще има. Възможно е те да се проведат дори преди края на тази година. Това прогнозира в студиото на Нова телевизия бившият социален министър и депутат от ГЕРБ Деница Сачева. По думите й вотът на недоверие трябва да бъде даден от българските граждани.

„Трябва да стане ясно, че това управление, в този си вид, не помага с нищо на България. Така представените частично от  различни политически субекти антиинфлационни мерки са си чисто проинфлационни. На практика това е нещо като опаковка без съдържание. Тези мерки ще струват 2 милиарда лева. Ново преизчисляване на пенсиите ще струва 5 млрд. лв. Няма как едновременно да се увеличават социалните разходи и да се намаляват приходите в бюджета”, коментира тя. По думите на Сачева управляващата коалиция си е направила експерименти с пенсионерите.

„Знаете какво се случи с така нареченото увеличаване, което доведе до това, че 1 милион възрастни хора получиха по-малко, отколкото през декември. Сега ще стане нещо подобно. В момента широко се рекламират тези 21,6%. От вчера станаха 20%, днес ще видим колко ще са. По думите й ГЕРБ-СДС непрекъснато се опитва да дава конструктивни предложения.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
jjj

jjj

18.05.2022 | 14:09

Болен мозък и грозна по.машка подло.га!!

Отговори
2 1
Рубенс

Рубенс

18.05.2022 | 11:18

Проста и грозна гербаджийска крава

Отговори
5 1
Вяра

Вяра

18.05.2022 | 10:53

ГЕРБ колко открадна ма , пача???

Отговори
7 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?