3906

Бившият премиер ген. Стефан Янев за обидения Кирил Петков: Недостойно поведение!

Недостойно поведение. Така бившият служебен премиер и лидер на партия "Български възход" коментира пред журналисти действията на Кирил Петков и компания по врме на консултациите при президента, свързани с предложения състав за кабинет "Главчев", предаде репортер на "Марица". Янев е в Пловдив, където участва в Национален съвет на ръководената от него партия. 

"Недостойно е повдението на Петков и тези, които си тръгнаха с него, защото партиите и техните представители, когато са във властта, когато са на позиция да комуникират, следва да демонстрират уважението си към мнението на другите. Дори и да не си съгласен, има начин да изразиш това и да запазиш достойнството си. А не да демонстрираш подобно поведение и да тропаш с крак", коментира ген. Янев.

Относно провеждането на избори 2 в 1, лидерът на "Български възход" посочи, че подобни избори са объркващи за хората. "Но с една добра информационна кампания ще избегнем невалидните гласове", смята Янев. 

"Хората са готови за избори, но ключът, според мен, е това, че нямат доверие. Ако те намерят на кого да се доверят, ако намерят причината, заради която да се доверят, заедно ще търсим решенията за бъдещето на България", посочи още той. Той отказа да коментира състава на бъдещия служебен кабинет. "Не коментирам личности, а пък и в началото на един такъв, още непотвърден мандат на това служебно правителство, да коментираме е малко несериозно. Всеки гражданин има някаква минало, било то политическо или експертно. Ние търсим съгласие, взаимодействие, а не да влизаме в този диалог на конфронтация", подчерта Стефан Янев. 

Той коментира, че партия "Български възход" е в добра кондиция. "Пътят, по който сме тръгнали е да спечелим доверието на нашите сънародници, защото правим нещо различно. Ние сме в подготовка на стратегия за развитието на България за следващите 20-30 години, тя ще се гласува на Национален съвет и ще ми се даде мандат за провеждане на разговори с други партии. Каузата наистина е България", посочи Стефан Янев. 

Той подчерта, че мисията на служебното правителство не е само и единствено да проведе честни избори. Правомощията му не са ограничени. 2021 г., когато бях служебен премиер, кабинетът влезе от криза в криза, но решихме всички кризи, взехме решения, които може би не са подходящи за служебен кабинет, но все още работят. Възможно е и би трябвало служебният кабинет да разботи пълноценно", добави Янев. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
С тези Политици ....

С тези Политици ....

07.04.2024 | 13:11

С тези Политици .... Зеле не се претака! Те ще откраднат я Зелето! Я разсола!

Отговори
4 0
Ами

Ами

06.04.2024 | 19:46

ПpocтоКиро и ПeдалKokopчо са вече пътници за тихоокеанските острови.

Отговори
8 4
Зелен чорап

Зелен чорап

06.04.2024 | 19:37

Да накажем идиота Янев на изборите

Отговори
7 6
Зелен чорап

Зелен чорап

06.04.2024 | 19:36

МУХЛЯСЪЛ ЗЕЛЕН ЧОРАП, КОЙ ТЕ ПОМНИ ? КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ТЕБ БЕ УБИТАК ? НАЗНАЧАТ ВИ ЗА ЧИНОВНИЦИ И ХОП ПАРТИЯ ЩЕ МИ ПРАВЯТ ? ПЕНСИЯТА НЕ РИ ЛИ СТИГА БЕ СТАРЧОК ? ПЪТ НА МЛАДИТЕ

Отговори
7 6
ПП идиoтите

ПП идиoтите

06.04.2024 | 19:32

остават поредната издънка на koмунистическите служби за кражби и влияние.

Отговори
9 1
Ленин град!

Ленин град!

06.04.2024 | 19:13

Яяя нев,ми ти с този инджинер Чолак офф в Пловдив ще цъфнеш и ще вържеш!Не разбра ли ,че него никой не го взима на сериозно!Гергов,Радев и всички БСП регенерати дето са ти дошли на масовката в хотела на Гер гов да не се крият зад теб а да си покажат ос ра ни те зад ници и да не мишкуват като ти слагат един оли гоф рен до тебе а да застанат до теб и да кажат ,че си техния човек!Иначе само си правите вятър на устите и се заблуждавате ,че за нещо ставате!Ама без техните парички всички сте едно голямо Нищо и полувина !

Отговори
6 2
По пpocтo

По пpocтo

06.04.2024 | 18:57

oт Пpocтокиро няма на света. Просто пpokoпиевите ченгета си вкараха автогол с ПП идиотите.

Отговори
9 3
Вяра

Вяра

06.04.2024 | 17:57

Ами ти бе, дето каза, че Путин си правил военна операция, а не война ! Б…..

Отговори
10 3
656

656

06.04.2024 | 16:57

Поредната американска изтривалка

Отговори
7 4
ZAX

ZAX

06.04.2024 | 18:26

Въпрос: Как от зелен чорав се става американска изтривалка. Отговор: Зеленият чорап си остава такъв завинаги.

Отговори
8 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?