1939

Без Иван Тотев в листата на ГЕРБ, Вежди се завръща

Борисов отново ще води, но си хареса Чолаков за подгласник

Липсата на Иван Тотев се очертава да бъде голямата изненада в пловдивската листа на ГЕРБ за вота на 2 октомври. Номинациите в местните структури все още предстоят, а след това окончателната дума ще има Изпълнителната комисия на партията. Изпадането на бившия кмет и градски лидер от списъка обаче се смята за сигурно, твърдят високопоставени гербери. Едната версия е, че Тотев ще бъде съхранен за местните избори. Другата е, че е решил сам да се оттегли, след като е станало ясно, че лидерът Бойко Борисов не го вижда в челната тройка на листата. Самият Тотев вчера не си вдигаше телефона за коментар.

"Все още не сме събирали номинации в местните структури. До вчера от централата нямаше указания. В понеделник бяха занесени в София подписи за регистрация на партията за участието в парламентарните избори", обясни пред "Марица" Йордан Илиев, председател на общинските съветници и на районната структура в "Северен". 

Активът на ГЕРБ в Пловдив не подлага на съмнение, че Борисов отново ще бъде предложен за водач на листата на ГЕРБ-СДС. От 2009 г., когато за първи път партията се яви на избори за Народно събрание, той заема първо място в София и Пловдив, след което отстъпва преднината си на следващия. 

Очаква се обаче, че този път досегашният депутат и юрист Радомир Чолаков ще бъде на второ място, измествайки Иван Тотев. Борисов го е предпочел заради неговите компетентни изяви в парламента и добре аргументирани интервюта в медиите, твърдят гербери.

Под №3 в пловдивската листа се очаква да се завърне бившият министър на културата и ексдепутат Вежди Рашидов. "Ако Бойко Борисов има нужда от мен, бих могъл да дам още четири години от живота си за държавата и за Пловдив", сподели скулпторът, избиран пет пъти в НС. Той напомни, че като министър на културата два мандата е направил много за града, и упрекна последното управление, че така и не започна ремонт на Концертната зала, за който бяха предприети действия още по негово време. 

На последните избори ГЕРБ спечели в Пловдив три мандата в 47-ото НС. Тогава Тотев беше на второ място след Борисов, следван от Чолаков. Понеже бившият премиер отказа да бъде депутат, третия мандат взе доц. Стефан Шилев. На предстоящите избори ГЕРБ едва ли ще има по-добър резултат, което означава, че поставените след №4 едва ли ще имат шанс да стягат куфарите за жълтите павета.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
39 коментара
лимбо

лимбо

11.08.2022 | 19:21

Европейски им само колите и гащите , а за граждани въобще не мое да става въпрос

Отговори
2 1
Астро

Астро

10.08.2022 | 18:33

Най-много пловдивчани ще гласуват за Промяната,80%.

Отговори
11 5
Маестро

Маестро

10.08.2022 | 18:52

Хахахаха

Отговори
2 6
797

797

10.08.2022 | 18:30

Не ме интересува дали е американофил , русофил или англофил.Той си е един жалък крадец и нищо друго.

Отговори
14 0
787

787

10.08.2022 | 17:59

Не забравяйте че тотев е върл американофил, любимец на америка за българия, доста милиони откладна от базиликата

Отговори
5 2
д-р Иван Георгиев

д-р Иван Георгиев

10.08.2022 | 16:05

Слушай Иванов, ако един човек е писал коментарите , аз съм втория.Омръзна ми такива човечета ,като тебе да ми казват , кое е добро.С тези лозунги ,които използваш за агитация ,само пречиш на ГЕРБ. Винаги съм гласувал за тази политическа сила , без да съм неин член ,въпреки такива човечета ,като Тотев. Истината е, че благодарение на такива , като него , партията загуби близо милион гласа.Така ,че не се сърдете на хората ,когато един не особено интелигентен тарикат ,използва партията за трамплин и пред очите на всички нагло крадеше и стана мулти милионер на гърба на всички данъкоплатци.

Отговори
21 1
Иванов

Иванов

10.08.2022 | 15:44

Едно и също човече е писало по няколко коментара!Много се опитват да се активират и другарите, но те са със затихващи функции в града и страната!ГЕРБ-СДС са единствената алтернатива на Пловдив и България!Имат политически опит и кадри!Всеки разумен човек ще гласува за ГЕРБ-СДС!Друг избор няма!

Отговори
4 20
Пловдив

Пловдив

10.08.2022 | 15:52

Всички кметове,включително и районни заедно с администрацията са за затвора

Отговори
15 4
Орлинов

Орлинов

10.08.2022 | 15:55

Линията на Партията е правилна, краха се дължи на грешките на растежа и на др.Тодор Живков. Партията е парава дори когато съгреши

Отговори
1 1
Милена

Милена

10.08.2022 | 15:39

С всичките си кусури Зико е в пъти по-добре от изверга. Най-малкото е по-човечен.При ония нямаше човечност.Само золуми

Отговори
13 3
Реалист

Реалист

10.08.2022 | 15:28

Баце вижда ,че не пусне ли кръв ,ГЕРБ ,няма как да се върнат на власт.Затова ще хвърли на кучетата маминия и още няколко крадливи нещастника и ще каже , че партията се е реформирала и дай сега да правим коалиция за спасението на България.Лошите си получиха заслуженото ,почваме на чисто.

Отговори
16 2
Един

Един

10.08.2022 | 14:53

Ако Бойко иска да поправи нещата в Пловдив трябва веднага да смени Тотев от поста областен ръководител на ГЕРБ и да го изключи от ГЕРБ.Същото се отнася и за районните ръководители на ГЕРБ в Пловдив И. Стоянов ,К.Димитров ,М.Колев, Йорд.Илиев ,Г Стаменов и Гочето от Коматево. Как Бойко не проумя кой му пречи и мъти водата в Пловдив и злепоставя кмета на ГЕРБ Здравко Димитров. А да не забравя също и Ташкова и Ташков ,Спартак ,Лавчиева и всички техни приближени секретарки и пионки без образование и опит от общинския съвет трябва да са вън от ГЕРБ. Ако това направи и има смелостта Бойко може и да си подобри резултата в Пловдив.

Отговори
13 3
Двама

Двама

10.08.2022 | 15:14

Напълно съм съгласен.Ако Бойко направи това ще подобрим резултата си не само в Пловдив ,а в цяла България.Тотев е символа на израждането на ГЕРБ и стана пример ,как на гърба на партията един Некадърник стана олигарх ,като ограби втория град в страната.Най-лошият резултат на Герб в цялата страна е в Пловдив!! Тук промяната ни би с 8% разлика!!

Отговори
13 6
по-добре Зайкова

по-добре Зайкова

10.08.2022 | 14:01

Защо номинират Вежди Рашидов?-та Мика Зайкова ,дори и с деситилетие по -възрастна от него ще е сто пъти по-полезна от него.Толкова ли в ГЕРБ няма един човек от Пловдив за тези 15 години ,който да предложи и да не се излага на парламентарната трибуна?Няма.Иван Тотев е като клоун и неграмотен пионер като застане на трибуната.Каназирева е депресираща в изказванията си ,не се владее -малко като Ива Митева(но поне Митева не говори конституциони глупости). Гърневски ми е като Веждито-винаги е- анти,но ако е в негов интерес става- про и няма си и идея какво правеше в парламента.Сегашният ни кмет е бивш гербаджия,бивш реформатор,настоящ гербаджия...или настоящ...малко го играе пловдивска комита,ама поне да разбираше материята...уви това не е баскетбол.От всички кметове по райони(за зам.кметовете да не говорим-кецовете с бели ризи) единствено настоящият кмет на Тракия се ползва с доверие -другото е....

Отговори
16 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?