2374

Балабанов: България трябва да търси практично решение за доставка на газ, то може да включва "Газпром" ВИДЕО

България трябва да търси балансирано и практично решение по отношение на доставките на газ, тъй като Европа продължава да е зависима от руското синьо гориво. Такова мнение изрази в „Здравей, България” по Нова телевизия Станислав Балабанов от „Има такъв народ”.

„Търпяхме достатъчно лъжите на Кирил Петков, който се опитваше да говори как щяхме да потребяваме четири пъти по-евтин газ, а „Булгаргаз” иска, в следващите дни ще стане ясно, с 60% увеличение на газа”, каза бившият депутат. Балабанов допълни, че не знае как такава безпрецедентна цена би се отразила на българския потребител през зимата. 

На въпроса дали страната ни трябва да поднови доставките от „Газпром”, той отговори: „Каквато и газ да идва в България, няма какво да се лъжем, тя е руска. Тук въпросът е на каква цена идва в България”. По думите на бившия народен представител подобен балансиран подход имат и Германия, и Гърция, и Италия. Той вероятно включва и "Газпром", подчерта Балабанов.

Александър Николов, който беше енергиен министър от „Има такъв народ” не е имал възможността да си свърши работата заради Асен Василев, твърди Станислав Балабанов. По думите му Николов многократно е твърдял, че страната ни може да намери баланс по отношение на газовите доставки, но тогавашният вицепремиер отказвал.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
АЙДЕ БЕ

АЙДЕ БЕ

08.08.2022 | 09:46

Слава БОГУ МЕРЗАВЦИ като балабанов и другата гняз от " има такъв народ" просто НЯМА да ги ИМА в новия парламент. А относно изкопаемия комуняга по долу , откъде на къде " комунист " защитава с гол гАз ВОЕННО-ФАШИСТКАТА ДИКТАТУРА в прогнилата азиатска "империя", основана на ДИВ , ПЕЩЕРЕН КАПИТАЛИЗЪМ.

Отговори
1 2
комунист

комунист

08.08.2022 | 09:38

Защо всички политици ги е страх да признаят Газпром като основен доставчик на газ за България? Сега ни пробутват хипотезата, че можил да ни спре газа.Петдесет години на зад не помня случай Газпром да е спрял газа за някай освен ако Украйна не го краде и не плаща или има планов ремонт като са взете мерки газохранилищата да са пълни и да няма недостиг на газ.Не вярвам и петдесет години напред да го спре ей така за кефа на политиците.До кога ще сме глупаците на Европа?

Отговори
3 1
Ботушарова

Ботушарова

08.08.2022 | 09:12

Балабанбей пак осмърдя мрежата.

Отговори
2 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?