46

Атанасова пред президента: Ще върнем мандата възможно най-бързо

Ще върнем мандата възможно най- бързо, така че да започнат консултации за връчване на мандата за трета политическа сила по ваш избор, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на консултациите с президента Румен Радев.

„Призовавам останалите политически партии да проявят разум и да работим заедно. Цялото политическо противопоставяне вероятно ще чуем и видим в едни предстоящи предсрочни избори. Но сега е време за адекватни и държавнически решения  - това очакват хората от нас", добави Атанасова.

„Отчитаме предизвикателствата, пред които е изправена държавата ни", каза още тя. 

„Наред с икономическата, социалната, здравната и бежанската криза днес сме изправени и пред политическа криза. Българските граждани изпитват основателни тревоги от растящите цени, продължаващата война и от неизвестността, породени от кризите, които не могат да бъдат решени само от една партия”, посочи президентът Румен Радев.

По думите му бъдещето на гражданите зависи от решението на политиците и усилията на институциите не само в национален, но и в международен контекст.

„България очаква по-силна подкрепа в съюзите, в които членува, очакваме да работим още по-ефективно и а да използваме всяка възможност, за да отстояваме националния интерес и да не допускаме страната да остане в периферията на Европа. Това изисква амбициозна, адекватна и последователна външна политика”, добави Радев.

Според президента дълбоката криза, която е обхванала обществото ни, е породила стремежа към промяна. „Но непрекъснато намаляващата избирателна активност е атестат за сриващото се доверие в политическата класа, това поставя рискове за България и от политическите партии зависи да си възвърнат това доверие”, отбеляза той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?