49

Атанасов за Израел: Службите трябва да представят план за неутрализиране на рисковете

Няма пряка заплаха за българската национална сигурност. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ Атанас Атанасов след предсеателския съвет. 

Той заяви, че според него "по този начин да се работи е контрапродуктивно."

"Трябва да се загърбят личните пристрастия и отношения, защото поставете се в положението на шефовете на службите. Снощи при президента са разказвали нещо, което днес дойдоха да го разкажат в парламента при условие, че има законен формат за това", каза той.

Според него президентът трябваше да свика КСНС, където да бъдат представени всички политически партии от парламента и там да се обсъдят задълбочено всички гледни точки.

"И най-важното, което е, да се поиска от службите да представят план, по какъв начин трябва да се неутрализират рисковете за националната сигурност", подчерта Атанасов и допълни:

"Единственото нещо, което днес ме впечатли от представителите на службите и доста ме озадачи, представителят на цивилното разузнаване заяви, че според информацията, с която разполага службата, нямало никаква връзка между войната в Украйна и това, което става в Близкия Изток, което е абсурд за мен и не мога да си го обясня."

Във връзка с изказването на Тошко Йорданов от ИТН, че по време на заседанието е нарушен протоколът, Атанасов каза:

"Нямам представа, не отговарям за протокола. Не видях някой да вади телефони."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Гост

Гост

13.10.2023 | 06:02

Тоя много му се ще да барне службите- се те са му криви.....

Отговори
0 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?