49

Атанас Зафиров: Не ни плаши ляв фронт от бившите кадри на БСП

БСП не се притеснява от създаването на Нов ляв фронт на 29 ноември в НДК от АБВ, Мая Манолова, Георги Кадиев, Татяна Дончева и други бивши кадри на столетницата. Това каза по „Денят с Георги Любенов“ зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров. 

„Това са все хора напуснали, повечето със скандал БСП, заради лични амбиции. Генезисът на АБВ е от хора, които напуснаха по този начин. Едва ли ще се роди нещо ново от този ляв фронт. Солидно ляво обединение няма как да стане без участието на БСП“, смята Зафиров.

Той не вижда смисъл партията му да участва в новото обединение. 

„Абсурдно е да се поставят предварителни условия от тези политически субекти. Водени са множество разговори с тях и те са се изчерпвали до това кой да е водач на листа. Техните очаквания се въртят около това. Не е това смисълът да се създава ляв фронт“, каза Зафиров.

Според зам.-председателят на БСП, за някои е удобно БСП да е универсалният виновник за всичко, което се случва. Той смята, че президентът налива вода в мелницата на радетелите за президентска република и силна власт. „Това е крайната цел на тези сценаристи. Атаките към БСП никога не са спирали от подобни намерение“, смята Зафиров.

Социалистът не смята, че с Продължаваме Промяната има развод. „За да има развод трябва да има брак. Имахме съвместно управление и управлявахме с цената на разумни компромиси. Противник съм за това хора, което са работили заедно да започнат да се обвиняват един друг след време. И ние можем да кажем много неща, които не са незаконни, но са били неприятни“, предупреди Атанас Зафиров.

Той е убеден, че БСП е загубила между 100 и 150 хиляди гласа заради електронното гласуване. „Представете си едни деца, които се радват на новите си играчки и едната е количка с дистанционно, която може само те да управляват, а другите деца казват – да се върнем към дървеното камионче! И първите деца казват – няма да играем с дървеното камионче. Въпросът е кой държи дистанционното за тази количка и казва накъде да върви. Имаме не само съмнения – видно е, че има разминаване между протоколите и разписките от машините. 5 гласа тук, 7 гласа – там. Какво лошо има да дадем възможност и на тези наши сънародници да гласуват по класическия начин“, смята Зафиров.

Според него реакцията на ДБ и ПП е плашеща. „За първи път виждам такава ожесточена съпротива против нещо. Това засилва нашата увереност, че тази система трябва да се промени. Факт е, че никъде в Европа с изключение на Естония, един район в Белгия и Швейцария го има това гласуване“, каза Зафиров. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
jjj

jjj

28.11.2022 | 15:53

Какво да ви плаши, бе!! - та вие сте умрели отвсякъде!! Докато Нинова е там - тая партия - мре!!

Отговори
0 0
комунист

комунист

27.11.2022 | 10:40

Прави сте да не Ви плаши.Всички знаят ,че новбардак със стари к..ви не става.Сигурен съм, че те и бардак няма да направят.Тези хора не разбраха,че времето им мина.Поколенията се смениха.

Отговори
2 0
антинародна

антинародна

27.11.2022 | 10:18

Не ви плаши и десен фронт от евро-атлантици! Те също са бивши кадри на БСП и БКП. И политиката ви е една и съща!

Отговори
0 2
статукво

статукво

27.11.2022 | 10:16

Не ви плаши и десен фронт от евро-атлантици - те също са бивши кадри на БСП и БКП! И политиката ви е една и съща!

Отговори
0 2

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?