49

Асен Василев за Донев: Не коментирам полета на гълъба

Не ме карайте да коментирам полета на гълъба. С тези думи Асен Василев реагира на въпрос, свързан с обвинения от служебния премиер Гълъб Донев, че "Продължаваме промяната" провеждат пиарски акции по тематата "Шенген". "Говорим за границата от май месец, не говорим от два дни", настоя той.

По-рано днес на председателски съвет бе решено по искане на ПП служебният премиер да бъде изслушан от депутатите. Това обаче не може да стане утре, когато започва Съветът на ЕС, на който България ще бъде отрязана от членството, а в петък, тъй като Донев имал ангажименти извън страната.

В началото на правителственото заседание тази сутрин Гълъб Донев не само обвини депутатите в пиарски акции по темата, а и допълни, че това е като хващане на удавник за сламка. Ние от служебното правителство сме си свършили работата, свършете и вие своята, призова той Народното събрание, припомняйки за пореден път, че не са почнати законите, нужни за плана за възстановяване.  

"Шенген е много важна тема за българското общество. Знаем, че премиерът е човекът, който трябва да представлява държавата в ЕС и да води всички разговори. Бихме искали да чуем какво са му казали и каква е пречката да не бъдем приети в Шенген", мотивира Асен Василев искането за спешно изслушване на служебния премиер.

"Още през май направихме всичко възможно "Капитан Андреево" да бъде запушено като дупка в европейската граница. Служебният кабинет, вместо да продължи тези усилия не само, че ги спря, а ги върна обратно - не си внесоха таксата за делото и ще загубят делото срещу лабораторията", заяви бившият вицепремиер.

Той се ядоса, че още в първия ден на този парламент са внесли антикорупционния закон, а той се гледа едва сега. И то след като стана ясно, че ни спират за Шенген. "Всичко, което трябваше да е свършено, бе свършено през май. Вместо усилията ни да бъдат продължени, да си свършим техническата работа и да нямат аргумент, с който да ни откажат, действаме като след дъжд качулка", каза още той.

ПП още не са получили покана от ГЕРБ за разговори по съставяне на кабинет. Василев посъветва проф. Габровски "да се фокусира върху партиите, които биха осигурили подкрепа за евентуален кабинет, който да оглави. След това ще обсъдим 16-те политики, които да подкрепим"

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Червеното синче Минеков назначи на сладка служба Татяна Дончева и дърт

Червеното синче Минеков назначи на сладка служба Татяна Дончева и дърт

08.12.2022 | 16:51

И дърта БКП-журналистка https://demokrat.bg/archives/13645

Отговори
3 1
Киро продължава да звучи като ром,който си поръчва “двама хоци-доци и

Киро продължава да звучи като ром,който си поръчва “двама хоци-доци и

08.12.2022 | 16:48

И един боза” https://demokrat.bg/archives/13629

Отговори
3 1
А полета на прасето Кокор- грухчо би ли коментирал?

А полета на прасето Кокор- грухчо би ли коментирал?

07.12.2022 | 16:10

Защото съвсем скоро изхвърчаш оттук и след кратък полет,се приземяваш в Софийски централен..А,как е?За тоя полет коментари ще има ли?!

Отговори
5 1
мастора

мастора

07.12.2022 | 14:56

Наистина нЕкои дупки са за запушване и той може да даде ценен съвет.

Отговори
1 2
smqh

smqh

07.12.2022 | 14:47

а полета на кукорчо кога? ще изгрее ли звездата ти кокорчооооо кукорчо

Отговори
8 2

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?