2374

Асен Василев: Учудващо е защо служебният кабинет се е притеснил за газа

Ситуацията в енергетиката не е тревожна. За мен е учудващо защо служебният кабинет толкова се е притеснил", това заявява пред "24 часа" бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев.

По повод договорката на правителството "Петков" за 7 карга с втечнен газ от американска компания, той посочи, че за първите две доставки има осигурени и слотове за разтоварване в гръцкия терминал край Ревитуса. Той ще бъде разширен и ще бъде има възможност за получаване и на останалите карга. Доставката на втечнения газ бе сред проблемите, посочени като повод за създаване на кризисен щаб в енергетиката от служебния кабинет на Гълъб Донев през миналата седмица.

Василев подчерта, че количеството от седемте танкера ще покрие изцяло битовите потребители. Такива са и разчетите на "Булгаргаз".

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" се позова на данни, които сочат, че българската икономиката и износът са на рекордно високи нива.

"Миналия месец бяхме първи в ЕС по ръст на индустриалното производство. Много се радвам, че най-накрая сме начело в една хубава класация. Така, че рецесия за нас не се задава. Що се отнася до инфлацията, на месечна база, тя става все по-ниска. Има успокояване на цените, мисля, че и хората започват да го усещат. Шоковото поскъпване, което се случи след обявяването на войната, вече се успокоява", казва Василев.

Цялата статия може да прочетете ТУК.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Кокорчо

Кокорчо

08.08.2022 | 16:36

Недей да си напъваш много пилешкия мозък,защото и без това нямаш гънки по него,недей!Никой вече не те кара да мислиш.Не ти се отдава,доказа го ясно,набързичко и по- много изсърадал начин за бг народ!Недей!Вече никой не ти ще нито”мисленето”,нито”предложенията”,че “втасахме” с такива”умници” като вас от Промяната.Айде експериментите ви у вас,не в държавата ни и на наш гръб!Недей,нито мисли,нито нищо,рахат бъди и далеч от управление.Стига!А с посдръжниците ти- отбор баламурници може да си поемете де Канада,де Америка..и си се величайте там на воля сами помежду си.Тук деянията ви свършиха!!!

Отговори
6 0
Калоян

Калоян

08.08.2022 | 16:15

Простият народ не ви разбира Гн Василев ! Искат си тиквата и тва е , да ги направи още по бедни!!!

Отговори
0 4
Бедни

Бедни

08.08.2022 | 18:55

Ни направихте вие от ПП-то за срок рекорд 7 мес,представи си и само още 10дни да бяхте останали,щяхте да сте оглозгали всичко.А учудващото е изобщо,че Кокорчо и привърженици разни дръзват да си отворят устата и продължават да бълват глупости!Срам нямат,мерзавци долни!

Отговори
3 0
Анализатор

Анализатор

08.08.2022 | 14:11

сега,тъпанарчета-тролчета двечки на брой,ако не сте виждали островчето на живо като мене,поне го вижте в *гуглето* и ще разберете за какво иди дума.Първосигналното тролене не пълне кесията!

Отговори
0 0
Коментар

Коментар

08.08.2022 | 13:32

Политиците не се притесняват, те живеят в други измерения. Тяхното са представления пред публиката, тоест изнирателите.

Отговори
8 1
Анализатор

Анализатор

08.08.2022 | 13:22

Кое ще бъде разширено - островчето,терминала,морето,Вселената?Лъжите на кокорчо нямат край!

Отговори
9 3
Ванката

Ванката

08.08.2022 | 13:31

Интересно наистина кога ще бъдат разширени? 2 танкера са дошли евентуално и и ще разширят ей така за още 5 танкера... Казва газ ще има за битовите потребители... А болниците,училищата и всички други бе Кокорчо? В дървени ваканции ли смяташ да ги пускат?

Отговори
9 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?