49

Асен Василев на масата за преговори с БСП: Имаме тежката задача да съберем мнозинство за кабинет

Пред нас има тежка и отговорна задача да успеем да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората, заяви финансовият министър в оставка Асен Василев, който ще бъде предложен за премиер в нов кабинет на ПП.

„Продължаваме промяната“ и БСП седнаха на масата за разговори за нова коалиция в зала „Запад“ на Народното събрание. На срещата присъстват премиерът в оставка Кирил Петков, Асен Василев, Андрей Гюров и Никола Минчев от страна на ПП.

Нека да продължим нататък по същия начин, коментира Василев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза от своя страна, че може да започнат разговорите с добра новина. „Защото казахте, че трябва да стъпим на това, което постигнахме до тук. Радвам се, че в този формат можем да кажем, че няколко от големите търговски вериги обявиха намаление на цената на хляба с 20%. Вие се съгласихте с тази мярка, която ние предложихме“, добави Нинова. За нас беше важен социалният стълб в политиката в предишния кабинет. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително за борба с корупцията, но добавяме и темите социална политика, здравеопазване, образование и икономика, борба с корупцията и със стария модел на управление, подчерта Нинова. Да се надяваме, че преговорите ще дадат резултат, каза още тя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
сем

сем

03.07.2022 | 16:25

На вратата им чакат следващите-отборът на предателите!!!! Те са на ред!!!!!

Отговори
3 0
Сем

Сем

02.07.2022 | 22:56

Отврат си ти,,,другарко''-и това ще е краят-твоят и на партията ти,която никой вече не иска да уважава,покрай теб!!!!!!

Отговори
5 0
Калуди

Калуди

02.07.2022 | 13:47

Значи оня ден кака ви Корнела наду сирената и обяви, че няма да преговаря с киро простото. На следващия ден пипи-тата обявиха, че киро няма да е премиер и избраха кокорчо(не врат ами шия). И на следващия ден Корнелчето е на една маса с кирчо и кокорчо за преговори. Я да видим сега за БСП има ли червени линии или изпадането от властта е единствената червена линия за тия пиявици?

Отговори
13 5

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?