46

Асен Василев към ГЕРБ: Вашата философия е да го духат бедните!

Нескопосани са мотивите за вота на недоверие, каза финансовият министър Асен Василев.

Дефицитът в България е един от най-ниските дефицити в ЕС тази година. Дефицитът е 4,1% с ковид мерките, 2,5% без ковид мерките, точно както беше одобрено от парламента в края на януари и вие също гласувахте за този бюджет“, заяви Василев, обръщайки се към Кирил Ананиев от ГЕРБ.

Вашата икономическа философия е: да го духат бедните, обърна се Асен Василев към ГЕРБ.

„Растеж на вноса – при 55% ръст на цените на горивата и три пъти ръст на цените на газа, и двете ги внасяме, не знам дали това е новина, няма как да не нарасне вносът, което е добре обаче, че износът расте доста, и то износът, даже когато махнем ефектът на инфлацията, расте с 20% в абсолютно всички стокови групи“, съобщи министърът на финансите.

По думите му общият ръст на износа към трети страни, които са извън ЕС, е 27,5%.

„Износът расте и той не расте, заради вашата опорка, че расте заради износа на оръжие, а расте заради всички сфери на икономиката“, категоричен е Василев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
Бай Тошо

Бай Тошо

21.06.2022 | 14:03

Това беше моя реплика, на мен тука, а не на истинския, копират ме бе, чак от Харвард! Иначе друго, какво тия уж десни, ние вече комунистите бледнеем пред тях, а ония от ДБ дето искат да национализират руски фирми и да дрънкат оръжие за Украйна, направо тия ни захлупиха и задминаха! Пхахаха!

Отговори
1 4
Филибелия

Филибелия

21.06.2022 | 13:53

Aбе изцъклен,на това ли те научиха в Харвард ? Страшен речник и страхотни обноски...няма що. Оперен певец= финансист. Ха,ха,ха,е те, за това сме на този хал.Всеки върши това,което не му е работата. Хайде,време е да си хващаш самолетчето и ...чао !

Отговори
8 3
лъжи и далавери

лъжи и далавери

21.06.2022 | 13:39

И твоята е същата, г-н Василев! Иначе нямаше да правите далаверата с газа и да оскъпявате парното с 40%! Имаме договор, който ни осигуряваше до края на годината по-евтин газ. Същото е с горивата от Лукойл. И там е завъртяна далавера и затова бензините са с 1лв. по-скъпи. А сега, с вашите стотинки ще увеличите печалбите на бензиностанциите за сметка на бюджета, т.е. - на всички! При пенсиите също лъжете хората, защото най-много увеличавате най-високите пенсии! А намеренията ви са да вдигнете тавана до 3400лв?! При положение че максималния осигурителен доход е 3000лв!

Отговори
9 3
Георги

Георги

21.06.2022 | 13:25

За 9 месеца ми кажете колко пари спечелихте и колко изхарчихте, Вие само за 9 дена и храчихте 9 милиарда и никой освен вас незнае къде са парите. Акониксате да останете на власт, Вие г-н Василев тряба да бъдете далеч от България, такива като Вас са вредни за държавата!!!

Отговори
11 2
Боян

Боян

21.06.2022 | 13:20

А вашата каква е, да теглим кредити и да плащаме на махалите и нашите деца да изплащат вашите недоразумения. Бизнес е притиснат и пред фалит, горивата всеки ден растат с .10 ст, Къде е правителството, защо е за едни майка, а за други мащеха. В Харвард това ли Ви учат, да харчите пари без да имате идея от къде, ще ги вземете!!!

Отговори
10 2
Обръгнал

Обръгнал

21.06.2022 | 13:18

Такава е философията на всички МУТРИ - нагли, безпардонни, ПРОСТИ!!! (особено!), арогантни, самонадеяни, крадливи, всезнаещи, със самочувствие до небесата, ЧАЛГАДЖИИ до мозъка на костите, като поведение, душевна нечистоплътност и манталитет! Надявам се, младите и почтени БЪЛГАРИ да дадем отпор на тази сган, сега! За да я има България.

Отговори
9 6

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?