46

Асен Василев е в отпуск, пропуска изслушването за „Джемкорп“

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев е в отпуск, съобщи БГНЕС.

По тази причина Василев няма да се яви във Временната парламентарна комисия, разследваща връзките на кабинета в оставка с офшорната компания „Джемкорп“ (Gemcorp). Заседанието ѝ е насрочено за четвъртък. За момента се очаква на него да присъстват премиера в оставка Кирил Петков и министърът на енергетиката Александър Николов.

Миналата седмица депутатите поискаха да изслушат тримата в петък, 22 юли. В сряда Кирил Петков обяви, че меморандумът с „Джемкорп“ е прекратен, но така и до момента няма документ, който да потвърждава това. На 22 юли тримата така и не се явиха в Народното събрание.

Разследване на авторитетното британско издание "Файненшъл таймс" разкри връзки между „Джемкорп“ и високопоставени официални лица и олигарси от Русия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Джемкорп

Джемкорп

27.07.2022 | 08:46

Че защо му е да присъства на изслушването?Удобно отсъства,за да не сгази лука още повече,защото сега ще разследват кой им го натресе..

Отговори
3 0
Жега е ви казвам

Жега е ви казвам

26.07.2022 | 22:38

Ои Душица мамина чифутска Окорена Докатпо кака Курнелия се пъне да го прави Министер той морно си отдъхва майна Какви топли чифутски връзки Сигур е от голямата жега Нали

Отговори
6 0
Българин

Българин

26.07.2022 | 22:32

Кокорчо сега се кокори на някой кокорчест плаж в укокорена компания чакащ кокорчесто своя крах! Голямо гов.но исрахте ПП вероятно най голямото в дългата история на България това е причината така да ви мрази народа, скоро и близките ви ще ви мразят.

Отговори
6 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?