2374

Асен Василев: Чужди посолства са подшушвали да направим коалиция с ГЕРБ ВИДЕО

Вицепремиерът в оставка Асен Василев намекна за опит на чужди посолства за създаване на коалиция между "Продължаваме Промяната" и ГЕРБ. Това е станало чрез двама от коалиционните им партньори, на които те "подшушвали", че трябва да се направи "евроатлантическа коалиция с ГЕРБ".

Василев не отговори на въпроса кои са тези посолства, но каза, че е "ясно за кои става въпрос". "Вчера даже имаше и изявление на Държавния департамент в тази посока", допълни вицепремиерът. И продължи: "Със сигурност е имало индикации от, нека да кажем, коалиционните партньори, че е добре да се върви в тази посока. Ние твърдо сме ги отрязали", коментира Василев.

Вицепремиерът в оставка вероятно имаше предвид коментара за БНР за политическата ситуация в България на говорителя на Държавния департамент Нед Прайс.

"САЩ насърчава диалога за формиране на правителство", каза той и допълни, че "съставянето на правителство очевидно е вътрешнополитически въпрос, но ние винаги сме за диалога". Според говорителя на американското външно министерство през следващите месеци България ще трябва да продължи да се справя с "редица предизвикателства, които стават все по-големи заради войната на Русия в Украйна".

От уточняващите към Асен Василев въпроси се разбра, че индикациите идвали и от БСП, и от "Демократична България", с които са водени разговори в тази посока. На въпрос дали са водени разговори и с ПП, съпредседателят на партията коментира лаконично: "Ние ясно сме заявили нашата позиция там, нека така да кажа."

Той обясни, че БСП и ДБ са разговаряли с ПП и са декларирали, че ако мандатът отиде при някоя от тях, те ще предложат програмата, която изготвиха за неслучилия се кабинет "Василев".

На въпрос как си обяснява, че Христо Иванов и Корнелия Нинова лансират включването на ИТН в подобен кабинет, Василев каза в интервю за "Капитал" : "Втори път да се опитаме да правим същото нещо с ИТН за мен би било проява на идиотизъм."            
Вицепремиерът в оставка смята, че е по-добре да се проведат нови избори, отколкото "да се преструваме", за които гражданите ще имат ясни алтернативи, отколкото " да се преструваме", че има стабилно правителство

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Коментар

Коментар

15.07.2022 | 09:47

Трудно се пуска кокала. 9 милиарда не стигат.

Отговори
0 2
хахаха

хахаха

15.07.2022 | 09:22

Вече не го крият... А обвиняват другите, че работили за чужди страни. Няма такива нагли продажници!!

Отговори
1 3
МИРИШЕ НИ  НА

МИРИШЕ НИ НА

15.07.2022 | 09:08

А НИЕ ПОДУШВАМЕ К.УР.ВАЛ.ЪК - ПРОСТОТИЯ И НАРКОМАНИЯ!!!!

Отговори
2 3
Продажна измет

Продажна измет

15.07.2022 | 08:14

Върви в ада ти и всички които гласуваха за теб и продажниците

Отговори
3 6
Kокорчо

Kокорчо

15.07.2022 | 06:53

Никой не ти вярва бе кокор!

Отговори
3 8
модел

модел

15.07.2022 | 06:29

Че вие сте сте си едно и също! За 7 месеца сменихте няколко човека в агенциите, но моделът си е същия! Завъртяхта аферите с газа, от което парното скочи с 40%, а инфлацията стана повече от двойна на средната в ЕС! "Борите" се с корупцията, по същия начин, като ГЕРБ и ДПС! Накрая, направихте и тези срамни пазарувания на депутати в НС, та съвсем разклатихте гнилата партийно-политическа система!

Отговори
6 8
Верно ли бре

Верно ли бре

15.07.2022 | 00:33

Кои??? На Танзания, на Конго.....

Отговори
6 10
намръщенЪ

намръщенЪ

15.07.2022 | 00:31

Щом с Банда Позитано 20 може, а с ГЕРБ - не, всичко е ясно - ВИЕ СТЕ ОТРОЧЕТА НА ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ

Отговори
8 13
Анализатор

Анализатор

15.07.2022 | 00:28

Кои бре,коки?Кажи си,че то пак ще научаваме от Гугъл - споко,не от гуглевица.

Отговори
6 9

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?