49

Арестуваният кандидат-депутат се отказа от изборите

Пловдивският кандидат-депутат от "Възраждане" Чавдар Бахчевански се оттегли доброволно от надпреварата за парламента. Това става ясно от решение на РИК-16, с което се заличава регистрацията му за предстоящия вот. От това става ясно, че Бахчевански сам е подал молба и е пожелал това да се случи.

Припомняме, че преди малко повече от седмица той бе спрян за проверка от полицията, като направеният му тест за наркотици дал положителен резултат. Самият той си направи кръвна проба в лаборатория и показа, че резултатите за наличие на наркотични вещества са отрицателни. В крайна сметка се вдигна голям медиен шум, който явно се оказва причина за решението на Бахчевански. 

Към настоящия момент не е възможно нито да се предложи нов кандидат, нито листата да се преподреди, предвид че са изтекли сроковете за това. Според правилата на ЦИК, когато кандидат в регистрирана кандидатска листа на партия или коалиция се откаже след 1 септември, листата не се пренарежда, а мястото на отказалия се кандидат остава незаето. В този случай  в кандидатските листи върху информационното табло пред изборното помещение и в кабината за гласуване срещу номера и на мястото на името на отказалия се кандидат се вписва „заличен“. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Пешо

Пешо

21.09.2022 | 11:31

Що се отказва?Само за наркомани не съм гласувал.

Отговори
7 0
Густо

Густо

21.09.2022 | 09:13

На тия избори просто няма избор...ще са кьопави и соколи безделници! Извода е НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! Няма да стане по лошо! По добре назначени отколкото "подбрани"! Иначе вота си върви от 50-200лв парчето на "шаран"!

Отговори
4 9
Луди млади

Луди млади

21.09.2022 | 09:11

Те всички трябва да минат на такива тестове за зависимости и полиграф!!! До един....

Отговори
14 2
Предизборният билборд на възраждане

Предизборният билборд на възраждане

21.09.2022 | 09:03

Хора БЕЗ ЛИЦА!

Отговори
13 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?