71

Андрей Гюров за партията на Слави: Тя е затворена страница не само за ПП

Аз вярвам, че политическият възел ще се разплете. Дали ще бъде с този мандат, дали по някакъв друг начин, в крайна сметка ние затова сме влезли в политиката - за да придвижим страната напред. Това заяви в предаването „Седмицата“ на Дарик радио председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров.

Той бе категоричен, че не би нарекъл вота на недоверие срещу ПП и предлагането на нов премиер „поражение”.

„Бих казал, за съжаление, един нормален развой на събитията с оглед на коалицията, в която бяхме, а тя беше една коалиция с двойно дъно. Имахме съмнения в самото начало, че ще бъде трудно от гледна точка на адекватността и желанието за истинска промяна. Маските паднаха много по-рано, отколкото очаквахме. Това не беше поражение, а възможност. Възможност да пренастроим модела и да търсим по-устойчив път”, коментира Гюров.

„Купуване на депутати се използва от хора, които са свикнали да работят с брокери, да купуват и продават бъдещето на България. Ние никога не сме били в този бизнес и това, че нямаше подсигурени депутати показва това, че ние не сме купували. За съжаление това, което видяхме, е че в този парламент на този етап няма повече от 117 депутата, на които можем да разчитаме да подкрепят едно истинско реформаторско правителство с премиер Асен Василев”, каза още Анрей Гюров.

Според него е имало депутати, които ги е било страх да преминат на страната на „Продължаваме промяната”. „Имаше сериозен натиск върху тези хора, който оказа своето влияние”, посочи Гюров.


„От страна на Кирил Петков беше заявена ясната позиция – всеки, който иска да работи за България, е добре дошъл в отбора”, припомни председателят на ПГ на ПП.

Андрей Гюров изрази мнение, че с формацията „Има такъв народ” страницата е затворена не само за „Продължаваме промяната”, а и за българския избирател.

„Не виждам как може да е различно, след като минахме през провален от ИТН парламент с цел по-висок резултат, който беше постигнат на следващите избори, но и този парламент беше провален. Сега за пореден път ИТН показа, че не е конструкивен партньор, а е в тази коалиция с определени интереси, които не са на масата, а се движат от едно задкулисие”, заяви Гюров.

Председателят на ПГ на ПП беше категоричен, че на този етап със сегашния състав на партиите ГЕРБ и ДПС не може да се говори за евроатлантическа коалиция, „защото за да говорим наистина за такъв тип коалиране, тези две партии наистина трябва да минат през едно чистилище”.

"Грешки има винаги, но те не трябва да ни отклоняват от пътя", каза още Гюров.

Председателят на ПГ на ПП бе категоричен, че път към "Възраждане" за "Продължаваме промяната" няма. "Не виждам никаква пресечна точка с тяхната идеология и отговорността, която те поемат", посочи Андрей Гюров.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
Ни вървите Бя

Ни вървите Бя

17.07.2022 | 10:49

Нящу не ви съ вързват чифутските опорки както винаги Та да започнем да им правим напречен и вертикален разрез Чифутска опорка скапана Номер 1 Радев бил кучето на Путин А как така Путин осъществява Денафикация във Украйна Което ще рече прочистване на Украйна от чифутска пасмина И във същото време кучето му във България Радев назначава откровени чифути във власта и благосклонно ги гледа как се гаврят със Българщината и най вече със Християнщината Значи чифутската ви опорка за кучето на Путин във България Радев тотално оттича във канала както и останалите ви други чифутски опорки спуснати ви от ФАЩ и Мосад

Отговори
0 0
До бааавното ПП тролче

До бааавното ПП тролче

16.07.2022 | 19:50

Пав си че създателя ви фатмака радев е измекярче. Ма защо му пристанахте тогава а ? Друго си е Киро Измамника да вземе властта и да си вкара коврата на заплата нал тъй, дрогаръо ? Никой не може да ви даде това което той може да ви обещае. И накрая и Радевчо и планктона излъгани хаха. Да са ти честити 20 % инфлациия. Да ти изядат всичките стотинки на пост които вземаш. "Демократ"

Отговори
2 0
До скапаното руZZко тролче

До скапаното руZZко тролче

16.07.2022 | 18:58

Прав си , моето момче , че фатмака радев е измекяр на ПЛЕШИВИЯ ФАШИСТКИ ГНОМ - КРЪВОЛОКА КАпутин. Прав си и , че Кирил Петков им бръкна изотдзадзе. Друго си е с боко тиквата и дръндарския цървул доганчу. Я газопровод за 3 милиарда българска пара ще му подарят, я друга благина. Прав си и , че скоро ще му трябват пари на азиатския сатрап да спасява прокажената кожица.

Отговори
1 2
Путлер към Радев

Путлер към Радев

16.07.2022 | 18:19

Язък, толкоз пари потрошихме по тоз харирсъзин кирчу КОРваря, а той не можа да изкара и година.

Отговори
1 1
доган към пеевски

доган към пеевски

16.07.2022 | 16:58

Язък, толкоз пари потрошихме по тоз хаирсъзин славчу ХУЙчиндолски, а той неможа да изкара и година.

Отговори
2 3
Бивш комунист настоящ герберист

Бивш комунист настоящ герберист

16.07.2022 | 15:21

Лора да бъде порицана и обявена за вражески елемент и враг на народната власт

Отговори
2 4
смях

смях

16.07.2022 | 15:19

абе гюро къде ми е изказваш псевдо разбирач, бегай да питаш киро простото дали можеинтервю

Отговори
6 2
Има ли такава наглост като ПП

Има ли такава наглост като ПП

16.07.2022 | 15:00

Да се провалиш толкова мощно и да слагаш етикети

Отговори
7 3
Затвор за Лора

Затвор за Лора

16.07.2022 | 14:53

След 32 години фасадна демокрация настана време разделно. Или ще бъдем правова държава или ще седим в посткомунистическото блато. Изборът е на народонаселението. Aз избирам против измамниците от ПП, деца на омунисти нагло дошли с лъжи и окрали държавата като съюзницитеим БКП през виденовата зима. Против 20 % инфлация, авторитаризъм, демагогията на Дб и ленините изневяри.

Отговори
7 3
Чекист

Чекист

16.07.2022 | 15:07

Лора ако все още не сте в затвора не е ваша заслуга а наш пропуск

Отговори
6 2
Лора

Лора

16.07.2022 | 13:51

След 32 години фасадна демокрация настана време разделно. Или ще бъдем правова държава или ще седим в посткомунистическото блато. Изборът е на народонаселението. Аз избирам младите образовани и смели български чеда пред тулупи, калинки мисирки и зависими пионки. Убедена съм че почтените българи все още сме повече от чекмеджаните.

Отговори
4 10
Българин

Българин

16.07.2022 | 14:24

Грам мозък явно нямаш,щом в лицето на тия поставени американски калинки виждаш някакво спасение за България,поредните крадльовци аматьори,вмъкнати отвън,пласирани за заграбване на държавата ни ,некадърни,лъжливи и алчни,без никаква представа от политика.Жалко,че много бг телета повярваха на тв агитация и натрисането им с манипулативен вот.Докато българите не се научим да не си правим експерименти с някакви събрани от пътя и площадите,платени,на тоя хал ще сме.

Отговори
8 4
Анализатор

Анализатор

16.07.2022 | 16:24

Може би имаш под *тулупи* оня с прякора *тялото*,под *мисирки* една наречена *гуглевица*,а за *зависими пионки* вече имаш голям избор - от любителите на *белите пътеки* и *кристали в кутии от пици* до един на пряк отчет в израелското посолство.

Отговори
3 1
Анализатор

Анализатор

16.07.2022 | 17:13

Някакъв смислен отговор,освен един*минус*,може ли да роди главицата ти?Ах,тези *бели линии*,как повлияват и на мисъл,и на граматика,остава само желанието за сдобиване с пари за нови и нови *бели линии*,нали?

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?