2374

Андрей Райчев, социолог: Голяма дистанция между ГЕРБ и ПП вдига шанса за правителство

- Какво очаквате да се случи през този месец по време на предизборната кампания?

- Струва ми се, че ГЕРБ получиха голямо предимство, и мисля, че ще го използват или ще се опитат да го използват. Темата не е корупция, която беше любимата тема на техните противници, темата е икономика и газ. Това се случи. Това е много, много важно. Чули ли сте някой сериозно да каже: Дай да реформираме съдебната система? Няма, загуби се като тема, а това бяха техните теми, това бяха печелившите теми за "Продължаваме промяната" и техните съюзници.

- А защо според вас ги зарязаха тези теми?

- Те не ги зарязаха, просто хората преместват станцията - чуват за това нещо и ходят да слушат друго. Дневният ред на обществото не е нещо, което политикът може да си го измисли. Дневният ред в момента е много изгоден за ГЕРБ. Като видите как два отбора играят на разкалян терен, веднага може да предположите, че по-техничният отбор губи, а по-силовият отбор печели. Тук се случва нещо подобно. Изгоден за ГЕРБ климат в обществото и ми се струва, че би трябвало да наблюдаваме ръст на разликата между ГЕРБ и ПП през този месец. 

- Очаквате ли да имаме правителство след изборите? Или отново се връщам на вашите думи - ще следват поредните избори.

- Възможно е, но второто е по-вероятното. За да се избегнат изборите, трябва дистанцията между ГЕРБ и ПП да бъде много голяма. При близка разлика ще имаме вече нови избори, при голяма разлика - вече е възможно друго. Важен въпрос е и кои партии ще влязат. На ръба са партията на г-н Янев и на г-н Слави Трифонов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Явор

Явор

10.09.2022 | 16:26

Пп ще издуха мафията !!!окончателно!

Отговори
2 3
ПП ще влезе в затвора!В пълен състав

ПП ще влезе в затвора!В пълен състав

10.09.2022 | 18:12

ОКОНЧАТЕЛНО!

Отговори
4 2
ЕМ БИ ЕМ ДИ

ЕМ БИ ЕМ ДИ

08.09.2022 | 13:08

Хубавото при този въжеиграч че никога не му се сбъдват прогнозите. 30 години повтаря завтаря едно и също и с тези брътвежи стана милионер при това кредитен.

Отговори
3 6

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?