Следвайте ни

Вкарват всички отпадъци на отчет в национална система

viber icon

От 1 януари 2021 г. причинителите на отпадъци ще подават чрез Националната информационна система „Отпадъци“ (НИСО) данни за количеството, свойствата, произхода на отпадъците и други данни. Задължени да правят това са всички юридически и физически лица, осъществяващи дейности по управление на отпадъците или от чиято дейност се генерират отпадъци, включително лицата, пускащи на пазара продукти, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадъци.

Всички лица, които ще извършват дейности в НИСО, трябва задължително да имат Регистрация в системата. Регистрацията се осъществява посредством валиден квалифициран електронен подпис и на адрес https://nwms.government.bg/wms/ . 

Директорът на РИОСВ може да утвърждава работни листове чрез НИСО, като използва електронен подпис, когато документите са подадени по чл. 7, ал. 7 от Наредба № 2 за класификация на отпадъците.

За неводене на отчетност за отпадъците в НИСО или представяне информация с невярно съдържание, задължените лица подлежат на санкции по Закона за управление на отпадъците.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тва е убаво

Тва е убаво

29.12.2020 | 20:29

А ония 240 отпадъка барабар с правителството и най големия отпадък Тиквун ние ли да ги вкараме в списъка или те сами ще си влезнат с двата крака

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?