Следвайте ни

Винетките вбесиха Борисов! Изгони шефа на АПИ да обикаля селата край София СНИМКИ

viber icon

С караница започна заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов. А гневът му бе насочен към шефа на АПИ Георги Терзийски заради въведените винетки за околовръстното на София и прилежащите към столицата села.

Терзийски бе извикан специално на заседанието на правителството и изслуша тирадата на Борисов прав и с наведена глава.

"И що ми ги правите сега тия неща? Зорлем да изкарвате хората да протестират. Нали знаете колко бързо ще се разправя с вас", започна Борисов.

"Тези хора гласуват ли за кмет на София? Гласуват. Какви винетки ще плащат тогава. Или репетирате дали ще ви изчистя още днес? Мога и от следобеда. Сега отиваш във всяко населено място около София, заставаш на площада и викаш като глашатай: Винетки няма да има! Тръгвай", завърши караницата към шефа на АПИ Борисов.

Припомняме, че повод за гнева на премиера е новината, че жителите от Нови Искър излязоха на протест. Това стана, след като се разбра, че винетка трябва да купят близо 20 хиляди софиянци, за да отидат на работа. Причината за това е, че в момента е платено преминаването по целия околовръстен път на София, който разделя столицата от крайните квартали, както и по третокласните шосета към Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница.

 

 

Коментари (4)

Провинцията да му мисли!

Провинцията да му мисли!

19.02.2020 | 12:20

Ако живееш в село около София, винетки няма, ако живееш в село около Пловдив, Варна, Плевен или Горно Нанадолнище, винетки има! Браво господин Борисов, браво!

Отговори
11 0
Георги

Георги

19.02.2020 | 10:33

Браво господин Борисов за винетките

Отговори
9 5
таралеж

таралеж

19.02.2020 | 14:16

РЕШЕНИЕ № 945 на МС от 1.12.2004 г. за утвърждаване на списък на републиканските пътища, приемане на списък на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътната инфраструктура - винетна такса, и за определяне на съоръжение, за което се събира такса по чл. 10, ал. 4 от Закона за пътищата за ползване на отделно съоръжение по републиканските пътища Обн., ДВ, бр. 109 от 14.12.2004 г., изм. и доп., бр. 61 от 10.08.2012 г. Забележка. Такса за ползване на пътна инфраструктура (винетна такса) не се заплаща за всички участъци от републиканските пътища, попадащи в границите на урбанизираните територии, трайно обозначени със знаци Д11 и Д12, а също така за обходните и околовръстните пътища.

Отговори
2 0
георги,георги

георги,георги

19.02.2020 | 14:41

За кое браво???? Че се издават разпореждания , които нарушават законите. Закона е за всички. Ако не е добър се разглежда от парламента и се променя. Но така ще важи за цяла България , а не за определени избиратели. Пътища строени и поддържани с парите на гражданите на цяла България се наричат РЕПУБЛИКАНСКИ и са с винетки .

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?