Следвайте ни

Вижте кои ще са трите най-добре платени професии следващите години

viber icon

Много хора в България работят нещо, което не харесват, не са доволни от заплатата или в най-лошия случай и двете неща. Затова ви даваме повод за размисъл и кариерна промяна с няколко професии, в които има перспектива за развитие поне до 2030-та година.

Не се заблуждавайте обаче, че това са просто неща, които може да започнете от днес за утре. За тях трябва да изкарате поне един сериозен курс или специализация и да учите страшно много. Преквалификацията не е нещо, което става лесно, но когато я направите ще имате възможност да съчетаете две дисциплини, които да се допълват и това може да ви донесе много конкурентни предимства. Нека видим кои са трите професии: 

Учител 

В България предстои да се пенсионират страшно много учители в близките години. За проблема с недостиг на кадри алармират от известно време, но за жалост не изглежда, че има толкова хора да запълнят празнината в образованието, която ще зейне скоро. В момента доста търсени са учители по естествени науки - химия, биология, а скоро недостиг ще се усеща и при математиката и български език и литература. В големите градове може да не е толкова явно, но в по-малките населени места гладът за учители е голям. Добрата новина за всички, които желаят да се развиват в тази сфера, е, че заплатите ще растат, така че работните места ще стават все по-привлекателни. 

Психолог 

Преди години това да ходиш на психолог в България беше тема табу, но с годините ледовете се пречупват и вече трябва да обръщаме повече внимание на менталното си здраве. С годините хората, които изпадат в депресия стават все повече, а менталното здраве става приоритет за всеки един човек. Ако сте избрали психологията за кариера, то пред вас може да има перспективно бъдеще.

IT специалист/професионалист с IT умения

Не е тайна, че IT секторът в България расте, компаниите вече гледат и отвъд столицата за кадри, а такива все още няма достатъчно, за да задоволят глада за програмисти и специалисти с технически умения. С навлизането на дигиталните технологии във всяка една индустрия ще има нужда от хора с технически умения, а когато е налице комбинация от професионални знания в две направления (например право и IT), то вашата привлекателност на пазара на труда ще стане още по-голяма. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Аз,

Аз,

04.07.2021 | 22:04

Мисля да стана лекар! Защо пък не!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?