Следвайте ни

Вижте какво време ни очаква на първия учебен ден

viber icon

Средата на септември носи лятна седмица с високи температури, но ще има и летни бури и дори опасност от градушки. Понеделник ще е слънчев с по-значителна облачност в районите на юг и на изток. Превалявания са малко вероятни, освен незначителни такива на изолирани места в Рило-Родопската област. Температурите в горещата част на денонощието ще са между 27 и 32 градуса с най-високи стойности в крайния Северозапад, долината на река Струма и Югоизточна България, пише nova.bg.

С топло време започва седмицата и в планините. Дневните температури ще са от 13 до 20 градуса. В хода на деня облачността постепенно ще намалява от запад на изток. Валежи не се очакват, освен на изолирани места в Рило-Родопския масив в незначителни количества.

По крайбрежието облачността в понеделник ще е разкъсана, по южните брегове дори значителна, но без валежи. Слаб вятър, тихо и спокойно море. Температури на въздуха ще са 26-28 градуса, на морската вода – около 23. Във вторник слънчевите часове навсякъде ще са сравнително повече. Температурите ще останат в същите граници.

Нестабилност в атмосферата се очаква около първия учебен ден. В сряда около и след обяд ще превали в определени точки на Централна и Източна България. Валежите ще са с летен характер – краткотрайни, с гръмотевици.

По-динамично време се очертава в края на следващата седмица. Над Източна Европа ще премине студен атмосферен фронт, който ще засегне и нашата страна. Въпреки че по-бурното време ще е в Румъния, Молдова и Украйна, у нас също се очакват краткотрайни валежи с гръмотевична активност и риск от градушка. Дневните температури също ще се понижат осезаемо с няколко градуса и ще се сринат до интервала 20 – 25 градуса.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?