Следвайте ни

Вижте как ген. Мутафчийски връща към живота момче преди 11 години

viber icon

Уникална снимка на ген. Венцислав Мутафчийски публикуваха във фейсбук благодарни негови пациенти. Кадърът е направен преди 11 години, след като генералът и негови колеги спасяват 24-годишен студент по медицина, разбил се с мотора си в стълб.

"Днес това момче също е дипломиран лекар и спасява животи, пише Надежда Дойчева. Ето целия й пост във Фейсбук:

На тази снимка, първият на пода от дясно е настоящия шеф на ВМА, генерал-майор, проф. В. Мутафчийски, д.м.н.


По това време той е хирург, завърнал се от специализация в Master Class, „Лапароскопска чернодробна хирургия" в Париж. През изминалите години е участвал във военни мисии в Македония, Кербала, Афганистан и не спира да спасява човешки животи. Той е един от първите хирурзи, които се отзовават като доброволци след атентата на летището в Сарафово.


Тази снимка е направена рано сутринта, на 16.09.2009г., след като е бил спасен 24 год.студент по медицина, разбил се с мотора си в стълб. Състоянието на момчето е било обявено за несъвместимо с живота, но този екип е направил и невъзможното да го спаси. Днес това момче също е дипломиран лекар и спасява животи.


Нека това накара да се замислят всички онези, които докато си стоят на топло вкъщи и си пият кафенце, пишат злобни коментари и оплюват ген. Мутафчийски. Заливайки нета с непрофесионалното си мнение, вие накърнявате доверието в щаба и саботирате изпълнението на решенията. Така, съзнавате или не, създавате заплаха за човешки животи.


Вместо да демонстрирате недоверие и да нищите конспирации, просто си мълчете и оставете хората да си вършат работата!!!"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Стоева

23.03.2020 | 20:24

Да е жив и здрав генерал Мутафчийски! Вдъхва спокойствие и увереност , че ще се справи със ситуацията. Дано има повече такива българи като него!

Отговори
2 0

Трез

21.03.2020 | 10:32

Факти наредени така създават интересни картинки ама има живи свидетели за неговата дейност Хайде д ане си измисляме

Отговори
0 5

Трез

21.03.2020 | 10:31

Уникален е То чудо то лъжи ама пък добре се получава

Отговори
0 7

ЗОЯ ИЛИЕВА

21.03.2020 | 09:02

ПОЛИТИЦИ, УЧЕТЕ СЕ! ЧОВЕК НА ЧЕСТТА , ПАГОНА И МОРАЛА! ДОСТОЙНО И АДЕКВАТНИО ПОВЕДЕНИЕ ЗА СИТУАЦИЯТА, ЗАСЛУЖАВА ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ПРОФЕСОР Д-Р МУТАФЧИЙСКИ ОРДЕН ”СТАРА ПЛАНИНА”. ДАНО ДА ИМА ПОВЕЧЕ ТАКИВА ВСЕОТДАЙНИ БЪЛГАРИ!

Отговори
12 0

Мако

20.03.2020 | 14:50

Респект! Този мъж ми върна увереността, за НОРМАЛНОСТ, при хора, в отношения, емоции, присъствието му дава надежда и увереност! Бъди здрав, ГЕНЕРАЛЕ!!!

Отговори
50 1

Респект

20.03.2020 | 14:41

Респект за всичките колеги на снимката. Да е жив и здрав Д-р Мутафчийски, защото отговорността , която е на плещите му в момента е огромна. Справя се перфектно.

Отговори
56 0

Даниела Приводанова

20.03.2020 | 14:06

Браво на генерал Мутафчийски. Велик воин.Нека всички които говорят против него да замълчат.Да си представят че са на неговото място.Само един час ...След това да говорят .Успех

Отговори
58 0

Мая Димитрова

20.03.2020 | 13:45

Преди години Д-р Мутафчийски извади жлъчката на майка ми по безкръвен път. Изключителен професионалист и педант в работата си. От сърце му желая здраве и сили, за да продължи да помага. Имаме нужда от хора като него!

Отговори
68 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?