Следвайте ни

ВИДЕО Прокуратурата взе на специален надзор делото за смъртта на майор Терзиев

viber icon

Върховна касационна прокуратура взе на специален надзор образуваното от Военно-окръжната прокуратура в Сливен досъдебно производство във връзка с инцидента с военен самолет МиГ-29 край Шабла на 9 юни т.г., при който загина пилота майор Валентин Терзиев, съобиха от прокуратурата.

Към момента са разпитани всички участници в ръководството на полета от кулите в Шабла и Балчик, пилотите от самолета, пуснал мишената, и техници.

Изяснено е, че преди полета е извършен тест на техническото състояние на самолета, при който не е установена неизправност, добавиха от прокуратурата.

Иззети са радарните картини от кулите в Шабла, Балчик, Щъркелово, от Базата за командване, управление и наблюдение и Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА), аудиозаписи на разговорите между кулата в Шабла и пилота, и кулите в Шабла и Балчик, документи относно техническото състояние на самолета, видеозаписи и др.

Назначени са експертизи на откритите при огледите материали за наличие на следи от взрив, горене, механични въздействия или за наличието на други следи върху тях.

Разследването по случая продължава.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

01.07.2021 | 13:43

СЕГА ИЗПРАТЕТЕ ПО НАРЕЖДАНЕ НА НАТО ВЗВОД В УКРАЙНА -КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ИЗПОЛЗВАН ЗА БЪДЕЩИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ РУСИЯ--И ТОГАВА ПУТИН ЩЕ СИ ИЗПЪЛНИ ЗАКАНАТА КАТО РУСКИТЕ РАКЕТИ ЩЕ ПАДАТ ТОЗИ ПЪТ В СФИЯ--ДАНО ДА УДАРЯТ ВЪРХОВНА ПРОКОРАТУРА ПАРЛАМЕНТА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНСТВОТО--НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОПРАВЯТ-ТРЯБВА ПЪРВО ДА СЕ РАЗТУРЯТ--КАКВО ЩЕ РАЗСЛЕДВАТЕ-ПУТИН ВИ ПРЕДОПРЕДИ 5 ПЪТИ ДА НЕ УЧИТЕ ДА СТРЕЛЯТЕ ДО ГРАНИЦИТЕ МУ--САМОЛЕТА Е СВАЛЕН С РАКЕТА ИЛИ Е ПОВРЕДЕН ДИСТАНЦИОННО ДВИГАТЕЛЯ ЗА ДА СЕ РАЗБИЕ---ЗАЩОТО Е ЛЕТЯЛ И СТРЕЛЯЛ ТВЪРДЕ БЛИЗО ДО КРИМ--АМЕРИКАНЦИТЕ СА ЛАЗИЛИ ПО НЕРВИТЕ С РУСИЯ С БЪЛГАРСКИЯ ИЗТРЕБИТЕЛ-ЗА ДА ВИДЯТ КАК ЩЕ РЕАГИРА ПУТИН--КАЖЕТЕ ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ ИСТИНАТА НА ХОРАТА--ПОЛУЧАВАТЕ ПО 10 000 ЛЕВА ЗАПЛАТА НА МЕСЕЦ КРАЙ-НА КРАИЩАТА

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?