Следвайте ни

ВИДЕО Премиерът Стефан Янев: Служебното правителство може да стане редовно

viber icon

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен - дали ще стане на практика, е рано да се обсъжда.

Това заяви служебният премиер Стефан Янев в Плиска. Той уточни още, че назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

„Служебният кабинет е съставен от ръководството на президента Радев и функционира с негов указ. Съставът не е монолитен и това не са хора, свързани да се движат винаги заедно. Всеки може да решава какво иска”, обясни министър-председателят. 

И допълни: Логиката е да се отиде на нови избори, ако парламентът не е в състояние да излъчи кабинет.

На въпрос какви са прогнозите му за кабинета на „Има такъв народ” и дали правителството на Пламен Николов ще събере подкрепа, той каза: „В политиката всичко е възможно - важни са условията и принципите. Разбирам, че търсят компромиси и възможности. Надявам се да бъдат успешни”, посочи той.

„Начинът на сглобяване на такъв вид мнозинства, без ясни ангажименти и приоритетиq не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той. Ако приемем, че парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в период на непредсказуемост и е трудно да прогнозираме колко би издържал такъв тип режим на управление. Това не е добре за гражданите и бизнеса”, допълни служебният премиер Янев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Сик

Сик

07.08.2021 | 17:12

И на всяка цена Рашков вътрешен министър още 4 години - тогава на следващите избори герб си отива завинаги.

Отговори
7 8
Ей йййййй

Ей йййййй

07.08.2021 | 15:57

Янев скрий се някъде цял народ вече не може да те понася

Отговори
12 9
Сик

Сик

07.08.2021 | 17:13

какъв народ си ти бе помак ?

Отговори
10 4
Ейййййй

Ейййййй

07.08.2021 | 15:56

Янев скрий се някъде цял народ вече не може да те понася

Отговори
11 8
Кинеф Мекица отговаря

Кинеф Мекица отговаря

07.08.2021 | 15:43

Статията за другаря чифут Държиков признаваме си е чисто рекламна и взехме едни пари от Равито който няма да кажем колко са щото са от Равито А статията рекламна е закрита за коментарий щото Бай Ставри от Ц С З си харесъл другаря Държиков за диригент на хора на затвора Тъй че конкурса за диригент е приключил Търсят се хористи Спартачето се очертава да бъде медсопрано щото много мед изяде Шъ има и конкурс за оркестранти Кандидат за първа цигулка се очертава другаря Каскетов а за първи духач едно момче от Банкя свикнало да духа в оркестър Бе Ка Пе Оркестър СИК и МеВеРе Духал е в Русия Америка Брюксел ама нещо са му духнали под опашката Но ша духа добре в хора на затвора А сега старт на плюсове и минуси Ний ще коригираме нещата Разбира се За ко имаме дежурни тролчета

Отговори
5 3
Валл

Валл

07.08.2021 | 14:51

Миризливите зелени Чорапи докараха страната до разединение и хаос искат още да управляват,голяма наглост...

Отговори
11 7
до вестник Марица

до вестник Марица

07.08.2021 | 13:44

Защо не сте позволили коментари под статията за Държиков - зам.кмета на ГЕРБ. от народната любов ли се страхувате? Какъв е тоя двоен аршин? Вие журналисти ли сте или "патерици". Ако ви е платено за рекламна статия, сложете я при останалите реклами. Високо принципният и хаплив редактор Руси Чернев няма ли да сподели мнение по този въпрос в отделна статия? Между другото как ви се стори факта, че Държиков бил посетил 30 страни с мижавата си общинска заплата? Една подобна екскурзия за него и съпругата му струва не по-малко от 4-5 хиляди, като умножим по 30 прави 150 000 лева, макар че за ГЕРБ това са смешни пари, на фона на бомбастичните им кражби. Та вестник Марица, що не проучите въпроса? Йеремиева или Порязова биха написали добър материал, стига да им позволи шефа.

Отговори
8 9
МЕРАЦИ

МЕРАЦИ

07.08.2021 | 11:58

ХАРЕСА ТИ Г-Н ОВЕНЕН ВЛАСТТА . НЕ СТАВА НЕ СИ ИЗБРАН ОТ ХОРАТА

Отговори
19 7
Помак

Помак

07.08.2021 | 11:38

А, не, ние помаците си искаме банкякнската Тиква да ги хвърля пачки от джипката и ние да му целуваме ръката.

Отговори
5 18
правителство

правителство

07.08.2021 | 11:37

Дано да стане редовно и да ги изчергъта ЗДРАВО.

Отговори
10 19
Янеф Окепези се

Янеф Окепези се

07.08.2021 | 11:28

Служебното предателство може да последва любимия ти чифут и ченге оня Радев от любимото ти радио Ей това може да стане Янеф Никога не е късно да станеш за резил Това в Поповица не можа ли да го научиш А сега направи 40 дневен траур у дома си за любимия ти чифут По Български и по християнски Ако знаеш въобще що е траур и що е християнство Такъв предмет преподаваха ли ти Фашингтонските ти приятели

Отговори
21 13

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?