Следвайте ни

ВИДЕО: Министър Ангелов избухна срещу AstraZeneka

viber icon

Има тенденция за увеличаване на случаите в последните три дни, едновременно с това се увеличава и броят на ваксинираните лица – образно казано се надбягваме с вируса.

Неприятно сме изненадани от поредната неспазена уговорка за доставянето на Оксфордската ваксина. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на брифинг за актуалната епидемична обстановка в страната.

"333 000 по-малко дози от договорените са ни доставени от компанията на AstraZeneca. От фирмата няма да изпълнят дори и обещаните пратки за февруари. Към момента се водят разговори на много нива с AstraZeneca. В рамките на два дни очакваме важни решения, че камионът за България ще тръгне. В световна криза сме. Самолетът ни е в готовност да поеме доставките от компанията", разкритикува проф. Ангелов. 

Водим изключително сериозни разговори с въпросната фирма доставчик. В рамките на два дни очакваме реакция и вземане на решение, че камионът за България ще тръгне. Това наричам „липса на оперативност“. Това е световна криза, която изисква оперативност. Заявихме, че можем да пратим самолет, той седи и чака. Но нямаше и отговор. Единствено писмо, което разбрах от медиите, което показва, че производството на ваксини е сложен технологичен процес.

"Уважаеми представители на АстраЗенека, нека да съм ясен: Нямаме нужда от вашата учтивост и вежливост, имаме нужда от ваксини. Хората или са здрави, или болни, или живи, или умрели. Нека да се спазват уговорките. На тази база постигнахме всичко – планираме ваксинация, зелени коридори, доставки за общопрактикуващите лекари, накрая получаваме учтив отказ. Единствено се казва, че камионите ще тръгнат по-рано, а камионите които не дойдоха? За тях нито буквичка", изрази възмущението си министърът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (17)

Най-хубавото

Най-хубавото

25.02.2021 | 17:04

На тези които не искат да се ваксинират е, че светът ще се изчисто от няколко идиoта.

Отговори
1 2
Нали

Нали

25.02.2021 | 16:49

Славчо Атанасов е гeй! ГEЙ ГEЙ ГEЙ!

Отговори
3 2
Поредно доказателство

Поредно доказателство

25.02.2021 | 14:46

Че Марица е медия на правителството - от неудобни въпроси за грешки в здравната каса, срещу ботоксовия министър на здравеопазването, една минута незнаеше какво да отговори, после репортер на Марица, грубо прекъсваше неудобния разговор, за да си започне неговият удобен.

Отговори
2 5
BRAVO, BRAVISSIMO!

BRAVO, BRAVISSIMO!

25.02.2021 | 12:47

Дайде му ОСКАР за етюдчето, което направи. Много се вживя, почти като истинско беше!

Отговори
10 3
Нали

Нали

25.02.2021 | 12:37

Новина МЕД, за некадърниците от Марица! Аууууу УЖААААССССС, НЯМА ВАКСИНИИИИИ!!!! До вчера ревахте, че няма желаещи да се ваксинират, сега ревете, че няма ваксини! Не се притеснявайте, ще дойдат и ваксините и до края на лятото (а може и по-рано) вирусът ще бъде туширан! Остава фактът, че има организация (тайна и престъпна), която действа активно срещу информирането на хората с масирана подвеждаща информация! Съзнателно или не, Марица, публикувайки такава информация участва в подвеждането на населението и нека жертвите на коронавирусът да им тежат на съвестта!

Отговори
5 8
Надлъгване

Надлъгване

25.02.2021 | 12:53

От собствен опит си запознат с подвеждащата информация.

Отговори
4 4
Сапьор

Сапьор

25.02.2021 | 11:43

Имаме си Министър Бомба Избухва ДАНС веднага да го обезвреди Кви са тези Министри терористи Взривиха държавата

Отговори
8 6
НЕУТРАЛЕН

НЕУТРАЛЕН

25.02.2021 | 11:28

МИНИСТЪР АНГЕЛОВ ДА ГЛЕДА ДА НЕ ИЗБУХНАТ И СРЕЩУ НЕГО!!! УЖ ДОСТАТЪЧНО БРОЙКИ.......УЖ НИКОЙ ЖЕЛАЕЩ НЯМА ДА ОСТАНЕ НЕВАКСИНИРАН...... УЖ ПАЗИМ И МИСЛИМ ЗА НАРОДА...... УЖ...........МНОГО НЕЩА...... НАКРАЯ ....... НИЩО. ПОНЕ НА ТОЗИ ЕТАП. А ПРИ ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ОТ ДЪЛБОКАТА ПРОВИНЦИЯ???????? ДО ЧАСТ ТЯХ ВЪОБЩЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ СТИГНАТ, А АКО СТИГНАТ ЩЕ СА НЯКЯКВИ ЖАЛКИ БРОЙКИ КАКТО ПРОТИВОГРИПНИТЕ. НА БЛИЗО 2500 ДУШИ - ДЕСЕТ БРОЯ. ДА - Д Е С Е Т . ЗА КАКВИ ГРИЖИ И МЕРКИ ГОВОРИМ? ПЪЛЕН АБСУРД!!! НЕЩАТА В СТОЛИЦАТА НИ НЕ СА НАРЕД, А КАКВО ОСТАВА ЗА СТРАНАТА??????????????????????????????????????????????? ВИНАГИ,КОГАТО И ЗА КАКВОТО ДА СЕ КОМЕНТИРА СЕ ПОДЧЕРТАВА С О Ф И Я И СТРАНАТА. НЕПРЕКЪСНАТО СОФИЯ И СТРАНАТА,СОФИЯ И СТРАНАТА, СОФИЯ И СТРАНАТА ,СОФИЯ И СТРАНАТА, СОФИЯ И СТРАНАТА................... БРЕЕЕЕЕЙ, КАКВА БИЛА ТАЗИ С О Ф И Я БРЕЙ!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
7 8
Цццц

Цццц

25.02.2021 | 11:27

А за Спутник V нито дума! Чакайте от рижите ваксина, но се наредете най-отзад на опашката. Догодина това време ще има и за племто Българи. Аз специално Никога няма да си сложа тази ваксина на Астра Зенека. Щом има условия за кой става и за кой не, ясни са ми.

Отговори
7 4
н9879

н9879

25.02.2021 | 11:24

Време е да свалим маските,които ни разболяват и отнемат свободата ни.Дезинфектаните са отрова и алергени.

Отговори
9 5
ТОРАНАГА САН

ТОРАНАГА САН

25.02.2021 | 10:51

ТАКОВА ПРЕДИЗБОРНО ХАРАКИРИ СИ СПРЕТНАХА ГЕРБАДЖИИТЕ С ТИЯ ВАКСИНИ ......

Отговори
12 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?