Следвайте ни

ВИДЕО Кирил Петков: Промени в мярката 60/40 ще забавят парите за бизнес

viber icon

Министерският съвет прие стратегията "Общини без корупция",  обяви министърът на икономиката Кирил Петков на  брифинг след заседанието на Министерския съвет.

Добрата новина е, че това решение беше взето днес на МС, а вчера вече 4 общини поискаха да са първите без корупция.

"От много дълго време такава стратегия не е въвеждана на ново местна власт. Идеята е инвеститори, които искат да инвестират в България виждат корупцията като най-голям риск за тях. Вече 4 общини поискаха да са първите без корупция. Виждаме конкурентост", каза Петков.

По думите му по този начин инвестициите у нас ще се увеличат.

"Надяваме се още много общини да се сертифицират и да бъдат място, където инвеститорите могат да бъдат спокойни", обясни Петков.

За мен новината за тези 4 общини е истинска победа, подчерта още министърът.

Кирил Пеков коментира и актуализацията на бюджета.

 "Ако се променят начините на мерките като 60/40 - това означава потенциално забавяне на парите за бизнес. Така че, мерките са заложени правилно и не трябва да се променят. Призовавам и НС да има това в предвид, защото неслучайно предложението на служебния кабинет е такова", посочи министърът.

В брифинга участва и министърът на туризма Стела Балтова.

Служебният кабинет застава твърдо зад подкрепата за туристическия бизнес. Ние осигурихме среда, която успя да възстанови жизнеспособността на туристическия сектор, така че компаниите да успеят добре да управляват риска, който трябваше да поемат, обясни министър Балтова.

17 програми и схеми за подпомагане действат в подкрепа на сектор туризъм и до момента помощта възлиза на над 685 милиона, допълни тя. Държавата стои зад сектора и осигурява всички възможни условия той да може да работи спокойно и уверено в среда на противоепидемична обстановка, подчерта министър Балтова.

Докато съм служебен министър, аз на политически теми няма да говоря, категоричен бе Кирил Петков в отговор на въпрос.Моята задача в следващите дни да не се разсейвам, а да се опитаме да свършим максимално много работа, допълни той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пловдив без корупция, мисия НеВъзможна,!

Пловдив без корупция, мисия НеВъзможна,!

08.09.2021 | 13:23

Сега трябва и в Пловдив да изчегъртат корупцията и да спрат да взимат милиони комисионни от сметосъбирането, транспорта, строителството и всичко което зависи от кмета и неговата девето глава и ненаситна ламя! Но тогава чекмеджето ще остане празно и ще настане истинска трагедия! Ламята ще започне да агонизира и да изяжда една по една главите си!

Отговори
0 2
Бъбу

Бъбу

08.09.2021 | 13:12

А сертификат за служебен министър без корупция, няма ли да дава Киро-остап бендер. И много се е "загрижил * за бизнеса, затова ли няма от никъде и никаква подкрепа ни за малък, ни за среден, ни за ресторантьорски. Защото много се е разбързал да подпомага затова ли разбута и фонда на фондовете, даде управлението на огромни пари в ръцете на кумци и приятели, ха сега някой дребен бизнес да се опита да вземе кредит чрез този фонд или чрез ББР. И този ще ми подскача и ръкомаха с ръчички че направил общини без корупция. И онази на туризма видите ли за ставала зад бранша, затова от бранша стачкуват. На изнемогващия бизнес му трябва финансиране а не голи приказки. Отвратителни популисти, само дето няма кой да им се върже на глупостите.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?