Следвайте ни

ВИДЕО Кирил Петков: Културата може да се издържа сама, ако е направена по смислен начин

viber icon

Нова концепция за довършването на сградата на музея "Софийски арсенал - музей на съвременно изкуство" и разширяване на нейните функции, свързани с изискванията на съвременните форми на изкуството и арт мениджмънта беше представена днес. На представянето присъстваха министърът на културата Велислав Минеков и министърът на икономиката Кирил Петков. 

"Това е проект, който ще съчетава икономика и култура. Културата сама по себе си е много важна, но за да бъде устойчива, тя трябва да бъде част и от икономиката. Надяваме се предприемачи в културата също да имат място "под този покрив". Това означава хора на изкуството да мислят не само за самото изкуство, но и за неговата реализация и икономическа стойност по начин, който да им даде независимост в бъдеще", заяви министър Петков.

По думите му културата може да бъде самоиздържаща се, ако е направена по смислен начин.

"Част от нашата идея е да привлечем млади хора в изкуството, едновременно с млади предприемачи, които да помислят за бизнес модели за създаване на нови стартъпи, свързани с култура и предприемачество. Много се надяваме това да е първият център, който да дава възможност за това преплитане между предприемачество и култура", допълни министърът на икономиката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

П.Илиев

П.Илиев

10.08.2021 | 10:20

Този безсмислен "специалист по всичко" разбирал и от култура? От всяка телевизия ни залива словесното му разстройство. Явно се кани да става Премиер! Боже, пази България!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?