Следвайте ни

ВИДЕО Бойко Борисов: Завършихме „Балкански поток“ и сме 100% енергийно независими

viber icon

Премиерът Бойко Борисов инспектира тази сутрин строежа на газовия хъб "Балкан" в община Ветрино, област Варна. Видео от проверката на обекта беше качено в неговата Фейсбук страница.

Заедно с Борисов на инспекцията е и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„България остава незаобиколим фактор в доставките на газа в региона, а транзитните такси от преноса му поне 70 години ще се получават от България“, заяви премиерът.

Той подчерта, че с модерните компресорни станции, газ може да се транзитира във всички посоки. Сега сме 100 процента енергийно независими, никой не може да ни спира кранчето и като прибавим намаляването на цената на газа, може да се каже, че свършихме добра работа, посочи Борисов.

„Благодарение на нашата дипломация и политическа воля успяхме да завършим мащабния проект „Балкански поток“. България ще бъде незаобиколим фактор на европейската газова карта за десетилетия напред и ще получаваме транзитни такси. Компресорната станция „Нова Провадия“ е поредният грандиозен обект, който изграждаме в момента. Със строителството на „Балкански поток“, интерконектора с Гърция, с разширението на газовото хранилище в Чирен - ние вече сме 100% енергийно независими. Докато другите само приказваха и нищо не направиха, ние свършихме много работа – постигахме пълна диверсификация на газовите доставки“, написа във фейсбук премиерът след инспекцията.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (28)

Ковидчо:

Ковидчо:

21.03.2021 | 17:09

Само не знам к`ва е тази "независимост" при положение, че ВСИЧКИЯТ газ е отнякъде извън България, а не от двора в Банкя?!

Отговори
9 2
Слепи ли сте Ко става

Слепи ли сте Ко става

21.03.2021 | 16:57

А братята еврей от Медет ни лапат нищо Само 99 процента от Българското злато и за 100 години напред И тишина Гейшеф си мести каскета за фотосеси с бабичките по селата И тишина На Шиши Бакшиши му расте шкембето еврейско И тишина Вие сега отваряте лаф само за Руския еврейн Рем Вихярев и компания еврейска Ами погледнете се бре Кви кибици сте докато американските и руските чифути се надцакват кой да владее България Милата ни Сладката България която им отваря вълчия еврейски апетит Да лапат Да лапат Дано им приседне Дано А вие стойте бре Стойте край тяхната софра и чакайте да ви подхвърлят огризки Глозгайте угризки и изпращайте децата си през Терминал 2 А Вихяревци и Родшилдовци да се ширят тук

Отговори
6 2
Тошко

Тошко

21.03.2021 | 16:51

На изборите да не допуснем нито един депутат от БСП да влезе в НС! Гласувайте СРЕЩУ БСП партията на олигарсите с куфарчета долари и назначени от Луканов за бизнесмени!

Отговори
4 11
Атанасов

Атанасов

21.03.2021 | 16:34

И как си независим като сега има само руска газ. такава получаваме по турския поток,

Отговори
13 3
Нали

Нали

21.03.2021 | 16:46

Руският газ е по вече договорени количества! Цената му след намесата на ЕС е редуцирана с малко по-малко от 50 процента, но не е на сто процента количеството газ от която се нуждае икономиката ни! Около една четвърт е американският, който идва с кораби до Гърция и на това му се вика дезивициране на доставките! Ако джуджето Путин реши отново да извива ръце както по време на кризата с Украйна, просто му спираме кранчето и си внасяме от където си поискаме! Газ, колкото си искаш!

Отговори
5 8
Още

Още

21.03.2021 | 16:31

На 4-4 шайката си отива с големият бездънен чувал с лъжи и глупости.

Отговори
13 1
Нали

Нали

21.03.2021 | 16:48

За БСП говориш, нали?

Отговори
3 8
Нали

Нали

21.03.2021 | 16:02

Схемата на руснаците от години е ясна! Използвайки уж братските отношения и процентът заблудени, с малко средства шпионите им подкупват ключови политици и лица на високи длъжности да водят политики и да подписват заробващи договори в полза на Москва (АЕЦ Белене, Южен поток, цената на газа, Нефтохим и тн) Тези договори изсмукват милиарди от България! Естествено с част от тези милиарди се финансира още корупция, която води до още заробващи договори и съответно ПАРИ!

Отговори
9 9
европейски ценности

европейски ценности

21.03.2021 | 15:50

https://www.youtube.com/watch?v=HipmARsLEcw

Отговори
1 4
Не луди Катя Тарикат чифути

Не луди Катя Тарикат чифути

21.03.2021 | 14:16

Катя питай дядо ти с християнската миловидна душица що ги е спасявал тия лудите а не ги е изпратил при чичко Хитлер семенцето им да затрие Язе питах моя дядо и той горкия ми пойска прошка за тази своя глупост До там я докарахме Не младите да искат прошка от старите за свойте щуротий А старите да искат прошка от младите защото са постъпили по християнски и в змията чифутска са виждали човек Нека ние да не повтаряме грешките на нашите деди и утре да се страмуваме пред поколението ни и да искаме прошка Достатъчно от чедата ни прогониха тази чифутска сган от родните им домове от Родината им България А главния им чифутин да я обикаля като у дома си с Джипката платена от нас като Юзбашия Да върнем България на Българите За тази кауза трябва да се обеденим Чифутите в Израел.

Отговори
4 4
Мхм

Мхм

21.03.2021 | 14:13

Които "шпионират" за Русия за "жълти стотинки" са предатели, а които продават България на САЩ и останалите нови братя за тлъсти комисиони и власт, са министър председатели, министри, депутати, висши магистрати и пр.

Отговори
16 7
Нали

Нали

21.03.2021 | 15:48

Какво сме продали на САЩ и останалите "братя"? Калашници, Макаров, мини и гранати руски образец от 50 години на цената на 8 високотехнологични самолета! Поправи ме ако лъжа, но хиляди безработни от Сопот и Казанлък от няколко години имат работа и то доста добре платена, наред с осигуровките и пенсиите само защото продаваме на САЩ! Още, ако си спомня плоският ти мозък, ЕС осъди и принуди "братският" Газпром да редуцира цените с близо 50 процента и вече втора година милиарди остават в българската икономика вместо да влизат в бездънният джоб на някой руски олигарх!

Отговори
10 11
Катя

Катя

21.03.2021 | 13:40

До къде стигнахме.Лудите да управляват малкото останали нормални хора в тази държава..

Отговори
21 2
Нали

Нали

21.03.2021 | 13:47

Поредната боцкана, недобоцкана!

Отговори
5 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?