Следвайте ни

ВИДЕО 24-ти сме по заболеваемост в ЕС, Борисов отвърна на президента Радев

viber icon

Отчитаме изключително положителни данни като резултат от въведените противоепидемични мерки. С тези думи здравният министър проф. Костадин Ангелов започна традиционният брифинг за разпространението на коронавируса в страната.

На 24-о място сме по заболеваемост в ЕС и 5-и на Балканите. По отношение на смъртността сме на 3-о място в ЕС, добави доц. Ангел Кунчев.

Премиерът Бойко Борисов също взе думата и се включи в брифинга.

Мерките, които прилагаме, са най-меките и най-щадящите за психиката на хората, заяви Борисов.

Вчера бяха отправени няколко въпроса към мен – когато държавният глава говори, не мога да ги подмина. Той определя дата за изборите 28 март. Към 7 декември 2020 г. имаме в болниците 7 хил. души. Днес имаме 4262 души. Сиреч кой диктува на президента датата за изборите след социологически проучвания? Много нечистоплътно е да искаш медицинските лица да дадат прогноза. Няма медицински специалист във света, който да каже каква ще е епидемията към 28 март, допълни премиерът.

С уважение – ДПС си подкрепи Румен Радев, не Цецка Цачева при първия мандат. Те могат да си сменят решението. Оставката ми я искат, заедно с БСП, и всеки ден блокират кворума. Битката ще е ГЕРБ – ДПС. Огромна част от българските мюсюлмани се насочват към ГЕРБ, това е видно, допълни министър-председателят.

Борисов не остана за въпроси от медиите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

обективен факт

обективен факт

07.01.2021 | 10:51

на 24 място по заболеваемоств ЕС, но на 2-3 място в света по бързо изчезване на населението. Тоест спокойно българи изчезваме бързо, но за сметка на това сме на на 24 място по заболеваемост в ЕС. Или както се казва във вица пациента умря, но умря излекуван.

Отговори
5 3
Боко, не лъжи

Боко, не лъжи

07.01.2021 | 10:49

Този банкянски из род на какъв се прави? Тоя лъжец се прави или не разбира понеже е т ъп, какво му каза президента. А именно, че герб не са готови да проведат изборите. Няма машини за гласуване, не е реше въпросът с електронното дистанционно гласуване, какво се прави мутрата на невдянал. А че са ортаци с Пеевски е повече от очевадно - вижте всички Пеевски медии на кого правят сви - на про стата банкянска кратуна. Как Булгартабак стана собственост на Пеевски и какъв дял има боко в компанията. Как Доган придоби студения резерв и ползването БЕЗВЪЗМЕЗДНО на пристанище Варна и всички съоръжения към него да 2054 г.. Ами сега, какво ще каже.

Отговори
5 2
демоникрация

демоникрация

07.01.2021 | 10:31

Това беше партийна политическа агитация, а не брифинг на НОЩ! Премиерът използва брифинга за предизборни цели!

Отговори
7 4
Гого

Гого

07.01.2021 | 10:42

А твоя президент за какво използва Честването на Ботев в Калофер с червените кметове ? За какво използва пожеланието за Нова година към българите ? Тоя вашия не е президент на България ,а марионетка на Решетников.

Отговори
4 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?