Следвайте ни

Вицепремиерът за подслушването: В Западна Европа не съм чувал подобни страшни неща

viber icon

Подслушването на политици е много притеснително. Подобни властови подходи в днешно време са доста неприемливи. Това коментира служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов пред Нова телевизия. Той посочи, че в последните години в Западна Европа не е чувал подобни страшни неща, каквито сега се говорят и правят.

"Проверките трябва да се извършат по максимално бърз начин и да разберем дали наистина това се е случило. Според мен подобни властови подходи в днешно време са доста неприемливи", категоричен е Пеканов. 

Той заяви, че няма информация дали също е подслушван. "Надявам се да не съм!", посочи служебният вицепремиер.

Пеканов допълни, че в последната година интензивно следи процеса по изготвянето на Плана за възстановяване. 

"В началото той не е създаден оптимално. Имаме много проекти, които са свързани в една комбинация. Смятам, че липсва макромислене. Проблемът е, че не можем да започнем отначало, тъй като искаме в краткосрочен план да получим част от тези средства. Търсим баланс между това да спасим Плана и да го направим по-добър, за да изчерпаме потенциала на тези допълнителни средства, а не просто да сме ги усвоили. От друга страна искаме това да се случи в много кратък срок. Говоря си със социалните партньори, водя неформални дискусии със службите на ЕК. Проблемът е, че от тях все още има критики към Плана”, разказа Пеканов.

Той коментира, че сред проблемите, които от Еврокомисията посочват, е липсата на амбиция.  "Ние наследихме едно домашно, което трябва да бъде довършено, и в същото време успоредно да направим някакво подобрение в кратките срокове, които има служебният кабинет", добави вицепремиерът Пеканов.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ощипана мома

Ощипана мома

22.05.2021 | 14:55

Не е притеснително, че са подслушвани политици. Претеснително е, че тези политици са влезли в СРСтата като са общували с престъпници. Нека да ги публикуват тези СРСта. Искаме да видим защо Радев се опитва всячески да ги дескредитира. Има нещо гнило в този президент, постоянно се бърза, като че ли се опитва да прикрие нещо. Какаво?

Отговори
3 0
Бисоциалната държава

Бисоциалната държава

22.05.2021 | 13:08

Липса на амбиции не е само тренд ЕК а непоносимост, на овехтели парадигми, социални връзки, ниски погледи към бъдещето ни. Лично мене се нрави проект Северна Каролина, в локуси ай ти, биотехнологии, услуги, всичко в експертиза знание уникално, топ.

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?