49
Следвайте ни

Вицепремиерът Нинова: Поскъпване при мобилните оператори няма да има

viber icon

КЗП се произнесе, че намерението за повишаване на цената на услугите на мобилните оператори представлява нелоялна търговска практика. И днес издаваме заповед, с която я забраняваме. Това обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, пише dariknews.bg.

"Практиката е нелоялна, защото мобилните оператори възнамеряват да вдигнат два пъти цената. Те искат да го направят за 2020 и за 2021 накуп през януари или февруари, когато излезе индекса на НСИ и да се отрази във фактурите за февруари", подчерта още Нинова. "От днес ще има акт на органа, с който тази нелоялна търговска практика се забранява. Предупреждаваме операторите, че ако го направят ще наложим всички механизми и законови похвати, с които да не допуснем поскъпването", категорична бе министърът на икономиката.

По думите й възможните санкции, които може да наложи държавата са глоба в размер от 1000 до 30 хил.лева. "Но ако трябва ще се обърнем и към съда, за не разреши поскъпването", предупреди още Корнелия Нинова.

Припомняме, че заради инфлацията и трите телекомуникационни компании у нас обявиха, че от догодина ще вдигнат цените на всички абонаментни планове, независимо, че договорите са сключени преди година или две. Плануваното поскъпване ще бъде около 5%. 

Нинова подчерта, че ръководеното от нея министерство винаги ще застава на страната на потребителите. "Потребителите не могат да се защитят сами. Това са твърде много усилия, разходи за адвокати, такси по съдебни дела - хората са беззащитни срещу големите. Това са колекторските фирми, монополи, ЕРП-та, мобилни оператори, Топлофикация. От днес ще положим всички усилия, за да почувстват гражданите, че държавата стои зад тях", увери министърката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Излезе политик с т0пки!

Излезе политик с т0пки!

23.12.2021 | 20:55

Браво, Нинова!

Отговори
1 2
Щом го е казала, така ще стане

Щом го е казала, така ще стане

23.12.2021 | 16:12

Както впрочем всеки един случай, в който е взимала отношение. Защото тя е юрист и знае защо го казва, а ти си лаик и пишеш общи приказки. Първо прочети повече преди да пишеш недомислици.

Отговори
2 2
Филибелия

Филибелия

24.12.2021 | 11:06

Като е юрист,защо не работи като такъв за да се прочуе като Марковски,Лулчева? Като потребител успя да краде от държавата,а сега ще бъде на страната на потребителя...хи-хи-хи. Тая коза е на страната от която може да се крадне нещо.Познаваме те Корче!

Отговори
2 0
Ще му кажа

Ще му кажа

23.12.2021 | 15:18

Абсолютно щом ти си сънувала.Те чакаха ти да кажеш и да те слушат.Нещо няма ли да кажеш как мислиш за социално слабите с телефони за 1000лв.Или по коледа може да се правиш на загрижена.

Отговори
4 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?