Следвайте ни

Веско Дебелия изливаше незаконно бетона на Ропотамо

viber icon

Трима души бяха избрани да решат съдбата на групировката ВИС-2 след смъртта на Георги Илиев. Това бяха Николай Цветин, Асен Боянов и Иво Иванов - Гела. С хотелите и заведенията край морето се занимаваха Петър Лашов и убитият вече Веселин Стоименов - Веско Дебелия.

Разстреляният Стоименов е вторият човек, на когото е поверена грижата за инвестициите на ВИС по Черноморието. Собственик и съсобственик е в редица фирми, сред които "Сохо", "Венис", "Айсберг 02", "Алфа кар", "Интертур" - Несебър, и други.

Свързаната със Стоименов и регистрирана във Великобритания "Стоименов груп лимитид" е собственик на "Венис марина" - фирмата, която изливаше незаконно бетон в резерват "Ропотамо" и държеше услугата "разходка с лодка".

"Стоименов груп лимитид" е собственик и на "Ер Ви инвестмънт" ЕООД, която пък си партнира с Христофорос Аманатидис – Таки в несебърската фирма "Интертур", показва Търговският регистър. Фирмата е концесионер и на доста оборотния плаж на Харманите в Созопол.

Както Марица.бг вече припомни през февруари 2013 г. става ясно, че фирма „Венис Марина“ЕООД с управител Веселин Стоименов се настанява на пристана на река Ропотамо, където лятно време върви най-доходоносния бизнес по Южното Черноморие.

Стоименов е наследникът на убития Георги Илиев, който отговаря за заведенията и хотелите по морето.

До този момент обаче по Южното Черноморие интересите на бившата борческа групировка се изчерпват с присъствието й в Слънчев бряг и Несебър.

За да бъде устроен Стоименов, РИОСВ-Бургас и Областна управа струпват  жандармерия и полиция на пристана и започват с кранове да вадят от водата лодките на тогавашния наемател от Бургас Тодор Ташев.

Заедно с това започва и събарянето на старите дървени постройки и фургони, които служат за склад за националния отбор по кану-каяк.

Стоименов има и бизнес със заведения, като по непотвърдена информация има обекти в столицата и по морето. /Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?