1553
Следвайте ни

Версия №1: Дядото бил нещастен, подпалил нарочно апартамента

viber icon

Умишлен палеж е основната версия за пожара в Благоевград, взел живота на трима. Вероятно самотно живеещият дядо е драснал клечката.

В 18:39 ч. на 10.12.2021 г. на телефон 112 е постъпил сигнал за пушек, излизащ от жилище на 7-ми етаж в блок 18, в ж.к. „Струмско – център“ в гр. Благоевград. На място са били изпратени екипи на пожарна безопасност и защита на населението и дежурна оперативна група на 2-ро РУ на МВР гр. Благоевград. Огънят е бил овладян, съобщи полицията

Вследствие на пожара са починали Д.В. (на 74 години), Е.К. (на 62 години) и М.К. (на 40 години). Под наблюдението на лекарите в столичната УМБАЛСМ „Пирогов“ се намират едномесечните близнаци А.Р. и Н.Р.

Състоянието на други живеещи в блока лица е стабилно.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието в присъствието на специалисти. Назначени са комплексна експертиза за установяване причините за възникването на пожара и медицински експертизи за причините за смъртта на жертвите.

По първоначални данни пожарът е предизвикан от стопанина на изгорелия апартамент - починалия Д.В. Тялото на неговия съсед - загиналия М.К., е открито на стълбището между 2 и 3 етаж на блока. Пострадалата Е.К. е живяла на 6 етаж, под апартамента на Д.В.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?