Следвайте ни

Венци Стефанов: Мърши, генерал Гоцев беше голям българин

viber icon

На 90 години вчера ни напусна генерал Любен Гоцев, създател на кръга "Монтерей". "Блиц" потърси по този повод президента на Славия Венци Стефанов, един от основатели на групировката СИК.

 

-Г-н Стефанов, какви са Вашите преки впечатления от генерал Любен Гоцев?

- Ген. Гоцев е една от най-ярките личности в последните 70 години, в които съм живял и продължавам да живея!  Той никога не е експонирал своето присъствие, а тъкмо обратното - караше хората, с които разговаря да се чувстват значими. Беше надарен с голяма мъдрост и достойнство. Голяма личност беше генерал Любен Гоцев. С неговата смърт загубихме един голям българин.  

- Как се запознахте?

- Григор Шопов ме запозна с генерал Гоцев през 1981 година. Точно тогава се бях върнал от Америка.  С ген. Гоцев се познавах от близо 40 години и с ръка на сърцето казвам пред вашата медия, че той беше голям българин и човек с главно Ч. Никога не е бил агресивен, не е демонстрирал високо самочувствие. Не критикуваше, а подтикваше хората да вярват в себе си и, че могат да успеят в живота. Беше добър и човечен...

- Но, как тогава определяте твърденията по отношение на него, че е бил кръстник на българската мафия?

- Лошото е, че ще използвам една нелицеприятна дума по отношения на тези, които твърдят подобно нещо за генерал Гоцев - те са мърши!

- Кой е най-яркият Ви спомен от генерал Гоцев?

- Винаги, когато съм имал възможност да контактувам с него съм изпитвал удоволствие от разговорите.  Той милееше за нашата родина България и аз съм щастлив, че го познавах.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Коментар

Коментар

09.10.2020 | 13:59

СИК беше рожба на ДС. Затова и тия прочувствени думи.

Отговори
8 0
Боклуци сте

Боклуци сте

09.10.2020 | 12:29

Също като тебе. Вие сте мърши, не българският народ.

Отговори
14 0
Казанът с рогатите къкри

Казанът с рогатите къкри

09.10.2020 | 11:58

Съболезнования на Маджо, Пашата, Буда и другите от Шайката.

Отговори
16 2
Мърши сте вие, проклети кагебистки мутри!

Мърши сте вие, проклети кагебистки мутри!

09.10.2020 | 11:56

Съсипахте България, пълнейки си джобовете! Целта ви беше да отвратите всички обикновени Българи от Европа, от бизнес, от собственост, от демократични правила, от почтеност, за да се хилите като пачи от луксозните си джипове с държанките си!

Отговори
19 0
ДЕСЕН

ДЕСЕН

09.10.2020 | 11:42

Мършата си има име: В.Стефанов.

Отговори
22 0
Еврейски отпадък

Еврейски отпадък

09.10.2020 | 11:25

Единствената МЪР.ША си ти другарю Стефанов . Ти си същата мутра и БОК.лук като този от.падък Гоцев . Той те крепеше и издигна още от комунистическо . Бе случайно ти ядеше и пиеше с вис 2 СИК и Мултигруп . Има още кадри как беше ти с мутрите покрай него и покрай ДС натрупа състояние ска.пан деге.нерат . Когато всичките бок.луци дърти като теб и вашите отрочета бъдат избити България ще се оправи. Разстрел на такива като теб

Отговори
26 0
дии

дии

09.10.2020 | 11:14

Голям руснак и защитник на руските интереси ! Голям родоотстъпник ! Голям родоначалник на българската ДС мафия ! Поклон пред ген. Л. Гоцев - главен сценарист на грабежа по време на прехода.

Отговори
30 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?