Следвайте ни

Вежди с разтърсващо писмо до Румен Радев: Не сме имали президент, чиято цел е да руши

viber icon

Отворено писмо до Румен Радев изпрати днес бившият миинистър на културата и сегашен председател на комисията по култура в Народното събрание Вежди Рашидов. Ето какво още написа той: 

ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ЕВОЛЮЦИЯ, А НЕ В РЕВОЛЮЦИЯ

Няма да забравя преди години, когато бяхме на встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на тази церемония бяхме поканени Вие и аз. Ние с Вас във ВИП-а на летището проведохме един човешки разговор за бъдещето на България, за уважението към институциите, за обикновените неща и това че сме съграждани – родени сме в един и същи град. Бях си дал дума, че по никакъв повод няма да си позволя негативни реакции нито към Вас, нито към президентската институция. Аз съм човек, който винаги е искал да живее в страна, където има ред и законност, защото това са необходимите знаци, поради които съществува държавата. Така близо три години аз не си позволих нито един коментар и нито един упрек към Вас и президентството.

Но днес съм свидетел на разрухата на държавността с властването на анархията, омразата и безпардонността.

В годините на прехода сме преживели петима президенти – всички си имаха своите плюсове и минуси, но досега не сме имали президент, който да има за цел единствено да руши.

Всеки от предишните президенти е имал трудни моменти, сблъсквал се е с недоволства, протести, с управление на партия, различна от тази, която го е издигнала или избрала, но всеки един от тях рано или късно е стигал до момента, в който е поставял живота на хората и мира над интереса. Спомнете си трудните моменти на Петър Младенов с демокрацията, на Желю Желев с Андрей Луканов, на Георги Първанов / за когото смятам, че може би е най-успешния президент, който сме имали в прехода/ с Иван Костов, на Петър Стоянов със Симеон Сакскобургготски, на Росен Плевнелиев с Пламен Орешарски.

В тази връзка питам къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията? Не е ли това истински проблем на националната сигурност? Нали Съветът за национална сигурност е един от основните инструменти за решаване на кризи и постигане на съгласие в обществото.

По един или друг начин съм бил близък с всички президенти на България, независимо от партийната им окраска, отнасял съм се с уважение както към личността им, така и към институцията, а най-вече – към свободния избор на българските граждани. Подхождам с уважение и към Вашите 59.3 процента доверие, с които дойдохте на власт, но днес не мога да уважа Вашето поведение.

Аз питам не сме ли ние всички български граждани, не сте ли Вие нашият президент?

Не искате ли и Вие като мен да живеем в еволюция, а не във вечна революция. Това се постига само с уважение на избора на гражданите, независимо дали този избор на нас лично ни харесва.

Дълго мълчах, г-н Радев, очаквайки да влезете във функциите си на президент. Аз не зная дали ситуацията, в която се намираме, ще доведе до Вашата оставка или тази на правителството. Но като се замисля – това няма да доведе до нищо добро. Не през малко перипетии премина България през последните тридесет години.

Моля Ви господин президент, влезте си във функциите и извадете държавата от този врящ котел!

Защото тази държава е на всички ни!

ВЕЖДИ РАШИДОВ

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Нормален човек

Нормален човек

09.09.2020 | 23:38

Защо сам им толкова пари не може да ги вземете на ония свят алчни кучета или вие път сте намерили с багаж ....

Отговори
0 1
Плачков

Плачков

09.09.2020 | 17:21

Радев, мисля, че вече голямата част от народа, който не е обвързан политически, разбра що за стока си! Ако си подадеш оставката, ще направиш добро на цял един народ!

Отговори
7 8
Митко

Митко

09.09.2020 | 16:25

Радев гони една партия държава, кое на му е ясно на Мултака Веждито ?

Отговори
6 10
Хорацио

Хорацио

09.09.2020 | 15:44

Той си е гербсджия. Преди протест, какво ли няма да измислят и да направят?! Само, че те са си виновни.

Отговори
4 12
123

123

09.09.2020 | 15:39

Този е една от мутрите в Парламента.Главен мултак на републиката.Ибрикчия на Илия Павлов и Бойко Борисов.Знаковилица от престъпния свят в България.

Отговори
11 12
Величко Илчев

Величко Илчев

09.09.2020 | 15:12

С цялото си неуважение към вас искам да те попитам подлизурко : КОЙ/ОСВЕН МЕКОТЕЛОТО ПЛЕВНАЛИЕВ/ Е РАБОТИЛ С НАЙ КОРУМПИРАНОТО,КРАДЛИВО,ЛЪЖЛИВО,НЕКАДЪРНО,ПРОСТАШКО,НЕКОМПИТЕНТНО,МАФИОТСКО-МУТРЕНСКО ПРАВИТЕЛСТВО С "ПРЕМИЕР" ПРОСТА И ТЪПА МУТРА КРАДЕЦ ББ. Р. РАДЕВ Е НАЙ ОБРАЗОВАНИЯ,УМЕН,ПОЧТЕН И ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ ДО СЕГА,........А И ЗА В БЪДЕЩЕ ,СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА...!!!!!!

Отговори
15 25
Величко Илчев

Величко Илчев

09.09.2020 | 15:10

С цялото си неуважение към вас искам да те попитам подлизурко : КОЙ/ОСВЕН МЕКОТЕЛОТО ПЛЕВНАЛИЕВ/ Е РАБОТИЛ С НАЙ КОРУМПИРАНОТО,КРАДЛИВО,ЛЪЖЛИВО,НЕКАДЪРНО,ПРОСТАШКО,НЕКОМПИТЕНТНО,МАФИОТСКО-МУТРЕНСКО ПРАВИТЕЛСТВО С "ПРЕМИЕР" ПРОСТА И ТЪПА МУТРА КРАДЕЦ ББ. Р. РАДЕВ Е НАЙ ОБРАЗОВАНИЯ,УМЕН,ПОЧТЕН И ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ ДО СЕГА,........А И ЗА В БЪДЕЩЕ ,СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА...!!!!!!

Отговори
11 20
В.ЙОРДАНОВА

В.ЙОРДАНОВА

09.09.2020 | 16:47

А РУМЕН РАДЕВ КАТО Е ЧОВЕК НА БОЖКОВ, КОЙТО НА ГЪРБА НА БЕДНИЯ НАРОД СТАНА НАЙ- БОГАТИЯ ЧОВЕК КАКВО ИМА ДА КАЖЕТЕ?

Отговори
10 8
Ковидчо:

Ковидчо:

09.09.2020 | 17:43

И по кое време "Черепчо" стана и беше такъв? Радев даже не го бяхме и чували! Ама като спря кранчето и стана неудобен на властта чак тогава се "усетиха", че бил най-"големият" олигарх и мафиот в държавата... нито ми е бил, нито ми е, нито ще ми бъде симпатичен, ама да го изкарват такъв само него, а другите, които се лезят на властта и и целуват разни анатомични области, да са "чисти" и "неопетнени" - хайде, холан!

Отговори
5 7
Миро

Миро

09.09.2020 | 22:16

най-богатия човек е Тиквата с 4 млрд.

Отговори
2 4
Бла Бла

Бла Бла

09.09.2020 | 14:52

Бла бла.

Отговори
7 16

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?