Следвайте ни

Веднага се обадете в полицията, ако видите това на колата си

Престъпността не познава граници, когато става дума за изобретяването на нови метди. 

Шофьор разказа история за това, как случайно е избегнал опасността. 

Мъжът решил да отиде в мола, за да гледа филм в киното. След края на прожекцията тръгнал към подземния паркинг на търговския център. 

Макар и да било само 22:00 часа, на паркинга имало много малко коли и това го накарало да се притесни. 

Приближавайки се към своя автомобил, той забелязал, че на предното му стъкло има нещо странно. 

Оказало се, че това е риза, увита около чистачката. Това предизвикало лошо предчувствие у мъжа. Той решил незабавно да се качи в колата си, без да премахне странния предмет. 

Наложило му се да се движи много бавно, защото ризата му пречила да вижда. 

Мъжът решил да излезе от колата чак на сфетофар, за да я махне, когато забелязал, че зад него се движи кола, която изглежда доста подозрително. Тогава обаче забелязал, го следят и се досетил, че искали да го нападнат. Макар и да било късно вечерта двамата злосторници носили шапки с козирки и слънчеви очила. 

Мъжът все пак искал да освободи чистачката, но парцалът бил много добре завързан. Затова той решил да се движи по булевардите и големите улици, за да се отърва от престъпниците. В крайна сметка той успял да направи това и да се обади в полицията. 

Оказало се, че неговото преживяване не е единичен случай. Няколко подобни инциденти били приключили с нападение. Престъпниците идвали на паркинга, те слагали на предната или задната чистачка някакъв парцал, дреха и дори пари, за да накарат щофьора да спре и да премахне предмета. 

В този момент те го нападали, за да му вземат портфейла или дори колата. 

Ако първоначално това не ставало на паркинга, то те тръгвали да преследват колата в очакване на удобен момент за нападение. 

Източник: auto.blitz.bg

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?