Следвайте ни

Вече няма да е същото! Ето какви промени въвежда Facebook за България

viber icon

Facebook предприема промени и въвежда нови регулации, касаещи потребителите му в България и Унгария. Екип ще следи публикациите, които се качват в социалната мрежа да не съдържат невярна или подвеждаща информация, съобщи NOVA.

Двама журналисти - по един от двете държави, се включват в европейския екип на Facebook, който следи съдържанието на мрежата. Целта е да се ограничи разпространението на:

 Публикации, подстрекаващи към насилие в реалния свят; манипулирани снимки и видеа, представящи неверни събития и твърдения; конспирации, подстрекаващи към насилие; потискане на правата на гласоподаватели; информация, която нарушава правилата на Facebook; неверни твърдения, свързани с COVID-19 и ваксините срещу коронавируса;

Публикации с подобно съдържание ще бъдат маркирани или премахвани, а дейността на профилите, разпространяващи такива, може да бъде ограничена. Това включва както реклами, така и потребители, които разпространяват „спам” съдържание, както и т. нар. „кликбейт” заглавия - публикации, които целят генерирането на приходи чрез кликове.

Eкипът, който ще отговаря за регулацията на съдържанието, ще се ориентира чрез подадени сигнали, докладвани публикации или коментари, които твърдят, че информацията е невярна или некоректно поднесена.

Когато проверителите на факти оценят дадена история като невярна, Facebook я показва по-надолу във фийда на потребителите, като по този начин значително намалява нейното разпространение. Това спира споделянето на измамна информация и намалява броя на хората, които я виждат.

Ограничава се и разпространението на страници и домейни, които многократно споделят фалшиви новини, като се премахва и опцията им за реклама. Маркирайки дадено съдържание като фалшиво, Facebook предупреждава хората, които го виждат или се опитват да го споделят, че информацията в него е невярна. Проверителите на факти не премахват акаунти или страници от Facebook.

Очаква се регулациите да влязат в сила в следващите няколко седмици.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пенчо

Пенчо

03.03.2021 | 08:32

Е тва е много жалко, вече няма да можем да споделяме новини от Марица без да ни банват у фейса :( Искаме си стария фейсбук

Отговори
1 0
Казано по-просто

Казано по-просто

02.03.2021 | 17:54

Не смейте да отричате Ковид. Следим ви. Аз от 2 години се оттървах от шпионажа на Зукърбърг.

Отговори
4 1
Майна

Майна

02.03.2021 | 16:49

Фейсбук и Туитър са отжевелица,простотия и значка за липса на престиж,чест и модернизъм.Юдео масонския комунистически чи.футски проект фейсбук се провали ..Заедно с другия чи.футски Туитър и инстаграм.Тези платформи се превърнаха в плацдарм на Дълбоката държава репресираща и суспендираща народонаселението с цел неговото заглушаване на свободата на словото и смазване на плирализма.Фейсбук и Туитър се ползват предимно от низшата прослойка-Ци.ганите,отпадъчния материал,силно комплксираните с чувство за себедоказване и с чуство за малоценност.Фейсбук,Туитър,инстаграм са БО.КЛУК ! Съветвам малко нормалните хора да си изтрият моментално акаунтите в тези чи.футски платформи и да докажат НЕ на другите а на самите себе си че все още има някаква искра НОРМАЛНОСТ в самите тях.И не забравяйте--колкото е модерно да си чалгар и пушач,толкова е модерно да имаш акаунт в подобни мрежи

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?