Следвайте ни

Вдовицата на загиналия пилот: Да не си измиват ръцете с 12-те му летателни часа

viber icon

Гневен пост пусна във фейсбук Димитрина Попова, съпругата на загиналия майор Валентин Терзиев. В него тя реагира остро на всички опити инцидентът да се обясни като резултат от пилотска грешка заради малкия нальот на летеца - 12 часа. Ето и пълния текст на публикацията на Попова без редакторска намеса:

"Само не изтъквайте пред обществото (защото то не разбира, ако не му се обясни цялата ситуация), че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет е вследствие само на пилотска грешка, защото един полет не се извършва само от пилота - повечето хора така си мислят. Той е свързан с още много летателни позиции по време на полета, като на каква височина е пусната мишената (в случая прекалено ниско), фактът от прекалената й необичайно бърза скорост, воденето на пилота към целта, което се извършва от друг пост, защото той нищо не вижда в такава обстановка (през нощта и при новолуние), не вижда уредите и разчита на подадената информация отвън. При всички тези факти, да го снишиш под 1000 метра, за да гони целта, а може би под 500 метра, с тази скорост, в тъмното без уреди, където небе и море са едно и да изтъкнеш, че това е вследствие на 12 часа нальот само на пилота е прекалено. Няма да допусна да си "измият ръцете" с уменията на Терзиев, защото този човек, дори и с 12 часа за 6 месеца си е свършил работата перфектно, но е воден през цялото време с редица грешки, което е вследствие на липсата на опит на всички тези постове. С две думи - натресъл си го буквално в морето и после разчиташ на неговите умения да коригира нещо невъзможно, и да казваш, че нещо внезапно се е случило след това. И да ген. Русев, аз ви казах "Благодаря!" без укор, защото осъзнавам риска, но това не значи, че вече 5 дни в ума и сърцето ми не бушува буря. ЗАЩО? допуснахте това да се случи. Не всичко понякога трябва да бъде на всяка цена, за да се покажеш пред някой. В случая визирам генерал да се покаже пред министър и министър да се покаже пред НАТО, а в същото време да нямаш нищо."

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Поклон

Поклон

14.06.2021 | 21:23

Бог да прости загиналия пилот! Поклон! ----- А да разбирам ли от статията, че съветските щайги трябва да летят само по светло, за да няма и занапред подобни трагични инциденти?

Отговори
4 2
Този пилот единствения ли семеен е в армията?

Този пилот единствения ли семеен е в армията?

14.06.2021 | 21:10

Защо не писа преди катасрофата, че с 12 часа работа сте материално осигурени и то много над средното цяла година? Значи се сещаме за рисковете само когато е невъзвратимо? Другите съпруги ще си мълчат ли? Докога? Защо ли питам?

Отговори
6 2
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

14.06.2021 | 17:33

Типична балканска черта е за мъките си да обвиняваме всички наоколо, с или без причини, няма значение. Винаги някой друг ни е виновен. Тази жена не излиза за съжаление от тази черга.

Отговори
7 24
Абе  Енчо

Абе Енчо

14.06.2021 | 19:07

Когато дойде време и на твоята глава да се струпат тези нещастни моменти пак ли ще пееш същата песен.Цялото общество е съпричастно с мъките на жената на героя, само ти си зехтина над водата. Достойнството на тази жена е това че не мрънка като тебе. Веднага да и се извиниш лично.

Отговори
12 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?