Следвайте ни

Вдовицата на майор Терзиев: 40 дни от една безсмислена смърт или едно убийство?

viber icon

"40 дни от една безсмислена смърт, или едно убийство? А все още рапорти за оставки няма! И лица с чувство за вина няма! И виновни няма! Само една "пространствена дезориентация"...".

Това написа Димитрина Попова, съпруга на загиналия на 9 юни пилот Валентин Терзиев, чийто изтребител МиГ-29 се разби в Черно море по време на учение.

В сряда Министерство на отбраната разпространи доклада на Военна полиция за авиоинцидента, в чийто заключение пише, че най-вероятната причина за настъпването на катастрофата е "загуба на пространствена ориентировка от екипажа при нощни полети над море".

Изтребителят, управляван от майор Валентин Терзиев, посмъртно повишен в подполковник, падна в морето по време на тактически учения на формированията за ПВО от Българската армия и авиационни формирования от ВВС - „Шабла 2021“. Черната кутия на изтребителя бе търсена в продължение на 2 седмици и извадена от 70 метра дълбочина, но със скъсан лентов кабел.

Веднага след оповестяване на доклада, Попова реагира с думите: "Много информация знам за ВВС, но не знаех че военнослужещите нареждат на ръководния състав. Кратко, ясно и достатъчно. Благодаря поне за реалните данни, с които посочената ОСНОВНА ПРИЧИНА всъщност не е основна".

Два дни по-късно служебният министър на отбраната Георги Панайотов заяви: "дебело подчертавам, че не става въпрос за пилотска грешка". От своя страна адмирал Емил Ефтимов допълни, че разследването е в началото си, но напомни, че системните проблеми с недофинансирането на отбраната у нас са част от докладите на щаба.

До 3-4 седмици предстои да бъде снет записът от т.нар. черна кутия в специализирана лаборатория на производителя в Руската федерация. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

То бива бива Ама цял вол за мезе не бива

То бива бива Ама цял вол за мезе не бива

18.07.2021 | 11:14

А га яде безмислени кифтета що не рева ма То бива гьонсуратлък бива ама толкова не бива И като няма кифтета сега рев Да беше са омъжила за овчар То планината ти е близо Щеше да ядеш брънза и да си го гледаш до дълбоки старини Най много бясно куче да го ухапе Ама от туй не се умира

Отговори
1 6
Не набутвай

Не набутвай

18.07.2021 | 11:01

"Не свидетелствай лъжливо против ближния си.”

Отговори
0 1
Наглост

Наглост

18.07.2021 | 10:53

Спри се. То бива нахалност, ама чак толкова. Другите били виновни, той невинен. Оклеветяването е грях! И много излагаш мъжа си, излиза, че е разказвал всичко за работата си на жена си. За това си толкова осведомена. Единственото, което постигаш е излагация!

Отговори
4 3
Бъбу

Бъбу

18.07.2021 | 10:06

Това е едно убийство на човека, съсипва е на едно семейство и една жена. И всичко се свежда до некадърност та на някои ръководни кадри, назначени по приятелски принцип от президента Радев. Същия президент който не пропуска повод да каже колко корумпирани били предходните управляващи, да блещи за прозрачност, а сега мълчи. Същият който даде картбланш и уволни десетки специалисти, вкл. и най добри лекари, сега мълчи. Защо не са уволнени още шефът на авиобазата, защо не е уволнен шефът на ввс, защото така, според Радев, защото се мери с двоен аршин, защото сме лицемермни.

Отговори
9 6
Гого

Гого

18.07.2021 | 15:57

Политическа мижатурка!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?