Следвайте ни

Вдигат депутатите от плажа в четвъртък за извънредно заседание

viber icon

Извънредно заседание на парламента може да развали ваканцията на депутатите. Те ще бъдат привикани от плажа в четвъртък, сочи предварителната информация. Поводът обаче не е евентуална оставка на премиера Бойко Борисов, а внесено през миналата седмица предложение от БСП.

Парламентарната група на социалистите внесе искане в деловодството на Народното събрание за извънредно заседание с две точки в дневния ред.

Първата предвижда гласуването на проект за решение на НС, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с COVID-19.

 Втора точка предвижда изслушване на министър-председателя и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи за насилието над журналисти и протестиращи граждани на Националната конференция на ГЕРБ.

Червените отдавна се опитват да докарат Борисов в парламента и редовно вдигат скандали на шефката на НС Цвета Караянчева, че не може да осигури присъствието му.

Най-вероятно това няма да се случи и този четвъртък, защото планираното извънредно заседание може да се провали поради липса на кворум.

Голяма част от депутатите вече са в чужбина, а повечето народни избраници от ГЕРБ и Обединени патриоти изобщо не смятат да бият път до София, за да изпълнят желанията на колегите си от БСП.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бобо

Бобо

11.08.2020 | 14:45

Важно е, заплатите им да вървят! Дали ще отидат или не на работа -не толкова. Те са заети хора! Срещат се с народа, с избирателите си, със спонсорите си....

Отговори
0 0
Ковидчо:

Ковидчо:

11.08.2020 | 12:30

Страхът, лозето и ролята на първия за опазването на второто. ("Нали" да не се пъне да разбере написаното, `щото няма да може!)

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?