Следвайте ни

Въздушни асове от България и САЩ на авиоучение в Чешнегирово

viber icon

Община Садово информира жителите, че от 23 август до 3 септември 2021 година в района на бившето военно летище Чешнегирово ще се проведе съвместно българо-американско учение "Тракийско лято", съобщиха за  от администрацията.

В някои от дните са предвидени и вечерни полети. Военните са уверили, че в почивните дни няма да се лети, информират още от общината.

Друго подобно учение - Swift Response (въздушно-десантно) се проведе последно в периода 01.05. - 14.05.2021 г. на летище с отпаднала необходимост "Чешнегирово", база за предно разполагане (БПР) "Безмер" и УП "Ново село".

В него последователно  бяха проведени стратегически въздушен десант за овладяване на летище "Чешнегирово", а след това и тактически въздушни десанти за последващо овладяване на нов район (УП "Ново село") с участието на формирования от САЩ, Италия и Република България

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ясно

Ясно

14.08.2021 | 09:45

Пак ще има случайно влизане в имотите на хората, насочване на оръжие и после извинения.....

Отговори
0 0
Летене

Летене

14.08.2021 | 00:11

Ще летят добре ама техни колеги летяха над Япония и Виетнам преди много години, не трябва да ставаме трамплин за подобни неща. Янки където са стъпили трева казват че не никне.

Отговори
2 1
Мимето

Мимето

13.08.2021 | 23:21

Защо няма да летят в почивните дни? Ще вземат да отскочат до Созопол да се изподавят там

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?