1553
Следвайте ни

Въвеждат изпити за велосипед, важни промени и за шофьорите

Ревизия на листовките и създаване на нови 28 полигона са част от тях

viber icon

Задължително обучение по пътна безопасност от детската градина, ревизия на листовките и създаване на нови 28 полигона за обучение на шофьори - това са част от промените в сектор „Транспорт”, заложени в коалиционното споразумение на депутатите от четворната коалиция. Амбицията е да бъдат въведени в спешен порядък още през 2022 година.

Народните представители са единодушни, че най-малките трябва да учат задължително каране на велосипед, а учениците от 11 и 12 клас – за пътната безопасност в класните стаи. И още - предвижда се връчването на актове и фишове да е изцяло електронно, а камерите на АПИ да следят за превишена средна скорост.

„По темата за пътната безопасност за първи път има 12 конкретни мерки, които са фокусирани. При нашия стар автопарк и страшно много сервизи в сивия сектор искаме да е ясно кой прави ремонта, кой дава гаранцията и кой носи отговорност за това нещо”, заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната”.

„Ние искаме ситуационни задачи в самите листовки, като по този начин да дадем една практическа насоченост на тази теория. Искаме хората, когато излязат и им дадат ключа от първата им кола, те да участват комфортно, да шофират и също така да бъдат толерантни на пътя”, добави той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Yoda Ketamine

Yoda Ketamine

03.01.2022 | 17:35

Run over children with my honda civic I must

Отговори
1 1
Пловдив

Пловдив

03.01.2022 | 14:22

Първо направете велоалей като хората,отделете части от пътя с колчета за велосипедисти и тогава имайте право да коментирате,направете огромни паркинги на входа на града и селяните да нямат право да влизат в града,включително и тези от Беломорски и Остромила

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?