Следвайте ни

Във Варна разнасят наркомани с чували, деца гледат

viber icon

Варненци се обърнаха към медиите, след като никой в общината не им помага с години в борбата с наркомани! Изоставен терен във Варна се превърна в свърталище на зависими.

Някаква групичка от хора се дрогират пред очите на малки деца. В района се търкалят множество използвани спринцовки, съобщи водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев. Той уточни, че зрители са изпратили сигнал за тормоз. 

„Мястото е ул. „Мануш Войвода”. От години там един изоставен общински терен се е превърнал в наркоманско свърталище. Имотът не се стопанисва. Родителите споделят, че вече са изпращали сигнали към администрацията на Варна“, добави водещата Лора Инджова. 

Необитаемите постройки, където се събират наркоманите, са на метри от жилищните кооперации. По целия терен могат да се видят използвани спринцовки. 

„Най-лошото е, че се продават наркотици тук. Няма как да ги спрем, защото чадърът е отвисоко и става въпрос за много пари. Ако се изгонят оттук, ще отидат другаде“, каза пред камерата мъж, пожелал анонимност. 

„Отдавна започнаха да се събират хора тук, защото теренът не е обезопасен, няма огради. След няколко докладни записки от общинари си останаха така нещата. Тук се продават наркотици. Вечерно време идват дилъри. Писал съм две докладни записки до Община Варна. И на двете ми отговаряха, че предстояло почистване“, разказва един от жителите на квартала. 

Той сподели, че е виждал как от постройките се изнасят хора в чували.

"Не мога да си представя, че в 21 век това може да има хора, които да вървят по улиците и да умират. Съответните институции трябва да вземат мерки, защото тези хора трябва да се лекуват в специализирани места", добави мъжът. 

Негова съседка пък разказа, че наркоманите стрелят с пистолети и това ставало пред очите на децата й.

„Като превишат дозата, умират. Представители на Съдебна медицина ги изнасят в чували. Това го виждат децата ни“ , добави тя. 

От Община Варна казват, че са направили проверка. Експертна комисия е открила негоден за ползване резервоар, който ще бъде отстранен в края на другата седмица.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?