Следвайте ни

Васил Божков с остър коментар за акцията срещу полицая Папалезов.

viber icon

Хазартният бос Васил Божков коментира акцията на прокуратурата срещу разследвания за връзки с него полицай Ангел Папалезов.

"Преследват полицай, завеждащ отдела за борба с трафика на културно наследство. Не знам какво е разкрил, но трафикантите, опитващи се да продадат най-ценното от колекцията ми, за пореден път използват прокуратурата като бухалка. Искат да си заметат следите. Няма да стане. Престъпленията срещу световното културно-историческо наследство са престъпления срещу човечеството. Ще има #СправедливостЗаВсеки. #ЛятотоИдва", написа в социалните мрежи бизнесменът, който се укрива от родното правосъдие в Дубай.

Става въпрос за акцията срещу ръководен служител от Главната дирекция „Национална полиция“ в МВР, назначен преди дни от служебния вътрешен министър Бойко Рашков като член на екипа, проверяващ информацията за злоупотреби със специални разузнавателни средства (СРС). 

От Специализираната прокуратура съобщиха в сряда сутринта, че Папалезов е обвинен за участие в организирана престъпна група, занимаваща се именно с такава дейност и пране на пари. Междувременно с разрешение на Специализирания наказателен съд на 1 юни е било извършено и претърсване в кабинета на Папалезов в сградата на МВР.

Служебният вътрешен министър потвърди тази информация късно вечерта във вторник. Рашков коментира, че „прокуратурата съвсем открито се намесва в работата на МВР“, защото „не желае ние да извършим такава проверка“ – за евентуалното незаконно подслушване на 32-ма политици покрай парламентарните избори на 4 април.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?