Следвайте ни

Въпреки пандемията: Скочиха пътуванията на българи в чужбина

viber icon

Ръст от 4.2% на пътуванията на българи в чужбина се наблюдава през октомври 2020г. спрямо същия период на миналата година. 493 100 българи са пътували през миналия месец зад граница.
Това сочат данни на Националния статистически институт (НСИ) относно пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци у нас.

Посещенията на чужденци в страната през октомври пък са 419.1 хил. или с 45.3% по-малко в сравнение с октомври 2019 г. Спад е регистриран при пътуванията по всички цели: „почивка и екскурзия“ - с 67.7%, „служебна“ - с 57.7 на сто, и „други“ (вкл. гостувания и транзитни преминавания) - с 22.5%. Транзитните преминавания през страната са 53.1 на сто от всички посещения на чужденци в България.

Делът на гражданите от Европейския съюз, посетили България през октомври, е 44.7 на сто или с 53.1% по-малко в сравнение със същия месец на предходната година.

Снимка: Pixabay

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?