Следвайте ни

Валери Симеонов зове премиера Борисов да затегне драстично мерките

viber icon

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който участва в управляващата коалиция, публично призова премиера Бойко Борисов драстично да затегне мерките срещу коронавируса.

„По примера на редица европейски държави и у нас  трябва да се втвърдят  противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавнозащото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва“. Това заяви пред ТВ Европа Валери Симеонов, който е и  зам.-председател на парламента. Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти.

Няма нужда да откриваме топлата вода – нека вземем добрите примери от Европа и дори съседните ни държави,подчерта Симеонов и посочи Белгия. Европейската държава затвори на 2 ноември училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия и за изминалата седмица отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната.

В Полша вече обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, но те затвориха училищата си до края на годината, каза Симеонов. Той подчерта, че мярката за училищата е важна, тъй като децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите родители, баби и дядовци.

Решението на Столична община за отваряне на Коледните базари той определи като престъпление.

Валери Симеонов гневно реагира срещу нарушението, извършено от заведение – да заключи 200 души клиенти вътре след 23.30 ч., за да не дойдел някой и наложи санкция за неспазване на мерките. „Полицаите стоят като статисти отвън, вместо да приложат закона с цялата му строгост – да вземат прокурорско разрешение и разбият вратата. Това заведение трябва да бъде затворено“, категоричен бе лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов заяви, че е изразил неколкократно позицията си  пред партньорите от ГЕРБ и ще го направи отново - на Политически съвет следващата седмица. Лидерът на НФСБ е за налагането на временни ограничения, но съобразени с това икономиката да продължи да работи. Държавата трябва да компенсира поне на 80 % затворените бизнеси, подчерта Симеонов.

След гласуването на Държавния бюджет за догодина заместник-председателят на НС Валери Симеонов ще предложи и разпускане на парламента и възможност за дистанционна работа на депутатите.

Сега Парламентът работи, взимат се важни решения с дистанционно гласуване на карантинираните депутати, посочи той и определи като дребнав партиен егоизъм това, че БСП и ДПС саботират важни решения като това за бюджета, данъчните закони, промени в Закона за здравето.

Лидерът на НФСБ определи позицията на България за Северна Македония като правилна – за първи път всички сме обединени. „Македония продължава да бъде част от Социалистическа Федеративна Република Югославия. Те могат да се наричат както си искат, ако искат и марсианци – но нямат право да подменят историята, да изпращат в затвори хора с българско самосъзнание в миналото, а днес да отказват да ги реабилитират“, заяви Валери Симеонов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

4000

4000

22.11.2020 | 16:39

Късно е вече, още преди месец и половина трябваше да се затвори, когато почна ръстът на заразата. Сега и да се затвори полза няма да има много, защото след 2 седмици вече ще дойде адът.

Отговори
2 3
03456

03456

22.11.2020 | 16:31

Вместо да пишете т.ъпи коментари,се замислете какво се случва! Всеки ден умират хора в линейки,чакащи да ги приемат за лечение.Че няма медици е ясно. Училищата отварят.Кръчми работят против въведените мерки.Не може да се разчита на интелекта на бай Ганьо! Остава само едно решение! Тотално затваряне,докато все още има живи хора!

Отговори
3 3
6д5ф6

6д5ф6

22.11.2020 | 16:12

Днес в Китай са затворили многомилионен град заради ДВА случая на Ковид! Вие какво чакате? да останат са по два човека в населено място ли?

Отговори
5 2
Дуков

Дуков

22.11.2020 | 15:50

Симеонов Симеонов - ти си бита карта.Ходи си живей старините и не се занимавай с държавата - тя няма нужда от теб вече.Отдавна не си фактор!

Отговори
2 5
Hoax

Hoax

22.11.2020 | 15:08

От къде изпълзя пак тоя мухльо.

Отговори
2 5
Риевност

Риевност

22.11.2020 | 14:32

Валерко ти можеш ли да си стегнеш свинкстера че нещо много лабав ми изглеждаш напоследък Да не любиш вече някой друг

Отговори
3 6
Опс

Опс

22.11.2020 | 14:02

Боже прибери си вересиите

Отговори
3 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?