Следвайте ни

Валери Симеонов за протеста: Планетата на маймуните от жълтите плочки

viber icon

Няма никакъв мотив за отстраняването на Данаил Кирилов и това прави освобождаването му абсолютно несъстоятелно и извършено под натиска на оредялата тълпа властолюбци от жълтите плочки. Това коментира зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов, цитиран от "Фокус".

Според него няма никаква връзка между оставката на правосъдния министър и проекта за нова Конституция. „Това е човек абсолютно почтен, който не може да бъде обвинен в никакво пристрастие или лобизъм, камо ли за корупция да говорим. Това е човек, който си върши работата съвестно и за мен, и за нас от НФСБ е непонятно как може да бъде освободен или както по български вече можем да си го кажем „оставчен“ един министър, който си върши работата.

За да се отстрани един човек от някакъв административен или политически, или в случая министерски пост, трябва да има причина за неговото отстраняване. Не може причината да бъде, че еди-кой си не го харесвал, пък този еди-кой си е от службогонците, които се борят сега за получаване на власт не по законен начин през избори, а през натиск от улицата.“

НФСБ е категорично против освобождаването на правосъдния министър, заяви Валери Симеонов. „Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки. Не, благодаря. Няма нужда!“ Симеонов уточни, че не е разговарял с премиера, но въпросът ще бъде обсъждан на Коалиционен съвет следващата седмица.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

АА?

АА?

27.08.2020 | 22:26

Урко, вървят ли хотелите по границата?

Отговори
2 1
Ковидчо:

Ковидчо:

27.08.2020 | 18:34

... рече Урко, предводителят на патрЕотите от НФСБ!

Отговори
5 4
жкй

жкй

27.08.2020 | 21:49

На майка ти пут/к атаа е ба на ку// ррвенска

Отговори
2 2
Ковидчо:

Ковидчо:

27.08.2020 | 22:04

Объркал си местоимението, тъпако - вместо "на майка МИ" си написал "на майка ТИ", но предвид олигофренската ти същност не е изненада!

Отговори
1 0
Мариана

Мариана

27.08.2020 | 18:30

Крадливото цигaне от снимката повече власт в живота си няма да види.

Отговори
6 4
Точно така!

Точно така!

27.08.2020 | 18:24

Браво! Валери Симеонов - премиер! Или президент!

Отговори
5 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?