Следвайте ни

Валери Симеонов: Спряхме малка гражданска война

viber icon

Махането на палатките от кръстовищата в България е било решено на Коалиционен съвет, съобщи пред "Нова телевизия" лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Но не уточни кой точно е дал идеята за среднощната полицейска акция.

„Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично на това нарушение”, добави той.

Симеонов не съобщи кой е предложил премахването на палатките. Обсъждали са обаче ситуацията около час. „Стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата. Ако бяхме оставили така нещата, то можеше да се стигне до малка градска гражданска война”, каза още лидерът на НФСБ.  

Като хулигански действия определи Симеонов полетелите яйца и домати по сградата на НФСБ. Той обяви още, че му се е наложило вчера да влезе в ролята на „вестоносец на лоши за протеста новини”. „В такива случаи агресията се насочва срещу вестоносеца, но аз оповестих решенията на Коалиционния съвет, взети след 4 часа разговори”, обясни той.

Лидерът на НСФБ коментира и изказването на вицепремиера Томислав Дончев в ефира на „Здравей, България” от вчера за евентуалната оставка на правителството през септември. „Такъв вариант не е обсъждан преди, нито в телефонни разговори. Това е било негова позиция”, категоричен беше Симеонов.

"Ще има избори, но това ще стане факт след 6 месеца. Възможни са размествания и това е естествено и нормално в една демократична държава. В това няма драма. Не виждам защо държавата трябва да се вкарва в сериозни разходи. Не забелязвам и сериозни искания от страна на протестиращите. Виждам една борба за власт, но не по конституционния ред“, заяви той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

плевен

плевен

07.08.2020 | 12:49

ей винкел ще ти одрежа езика лайняр такъв ти си един лизач на турцете

Отговори
3 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?